Városinfó

Már véleményezhetőek a rendelet-tervezetek

2011-10-11 14:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Szeptember 1-jén rendkívüli ülésén fogadta el Miskolc város közgyűlése a 25/2011. önkormányzati rendeletet, amely az önkormányzati rendeletek előkészítésében való társadalmi részvételről szól.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a helyi önkormányzatokról szóló törvény 2011. július 1. napján hatályba lépő 103/B. paragrafusa felhatalmazást ad az önkormányzatok képviselő-testületeinek, hogy a helyi sajátosságaiknak megfelelően rendeletben szabályozzák az önkormányzati rendeleteik társadalmi egyeztetését. Ezt a miskolci grémium meg is tette szeptember 1-jei ülésén.

Ennek értelmében, legkésőbb a közgyűlést megelőző 14. napon megjelentetik Miskolc város honlapján a rendelet tervezeteket – ezek nyolc napig elérhetőek–, melyek mellett egy elektronikus levélcím is megtalálható. Erre a címre lehet véleményeket eljuttatni, melyeket megvizsgálják, és a figyelembe vehető vélemények ismeretében az előterjesztő javaslatot tehet a rendelet-tervezet átdolgozására.

A rendszer már elindult a város honlapján a www.miskolc.hu címen, ahol az E-demokrácia menüpont alatt, a Rendelet tervezet véleményezése almenüben találhatóak meg az október 20-i közgyűlés rendelet-tervezetei.

A véleményeket a rendeletalkotas@miskolcph.hu e-mail címre várják és a rendelet előterjesztője kapja meg azokat – tájékoztatta portálunkat Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője. Eddig egyébként nem érkezett észrevétel, vélemény az októberi rendelet tervezetekkel kapcsolatban.

H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-19 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!