Városinfó

100 millió feletti megtakarítás a közös földgázbeszerzéssel

2011-09-29 10:56

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gazar4.jpg

Harminckilenc önkormányzati intézmény és öt Miskolc Holding Zrt. tagvállalat közös földgáz beszerzésben a 2011-2012. évi gázévben várhatóan 103,5 millió forint megtakarítást ér el a külön-külön történő beszerzéssel szemben.

Miskolc Közgyűlése 2010. november 11-én jóváhagyta Miskolc város Önkormányzatának tulajdonában lévő intézmények és gazdasági szervezetek energetikai koncepcióját. A határozat szerint a MIHŐ Kft. végezte a 20 m3/h feletti lekötött teljesítménnyel rendelkező önkormányzati intézmények 2011-2012. évi földgázbeszerzését. A közbeszerzési pályázat kiírása 2011. április 29-én megtörtént, melynek lebonyolításában a Miskolc Holding Zrt. is részt vállalt – tájékoztatott Pásztor Imre, a holding kommunikációs vezetője.

A közös közbeszerzési pályázat nyertese a FŐGÁZ Zrt. az eredményhirdetés időpontjában számolt árakon 480,4 millió forint + ÁFA összegért szállítja a földgázt a harminckilenc önkormányzati intézménynek és az öt Miskolc Holding tagvállalatnak, s ez 103,2 millió forint + ÁFA becsült összeggel alacsonyabb, mintha nem közösen vásárolnának.

4,9 millió köbméter földgáz beszerzésére írtak ki közbeszerzési pályázatot, amelyre két érvényes ajánlat érkezett. Ezt követően az ajánlattevők legalacsonyabb áráról indult lefelé a licit, és az induló legalacsonyabb árhoz képest alakult ki a végleges ajánlat, melynek eredményeképp még 10,3 millió forinttal (+ÁFA) sikerült csökkenteni az árat.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!