Sport

Közgyűlésen a vízilabda

2011-09-04 12:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE vizilabdazas.jpg

Szeptember 8-án tárgyalja a közgyűlés a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. (MISI) vízilabda-szakosztályának létrehozását, az új társasági adótörvény biztosította fejlesztési lehetőséghez az önerő biztosítását, valamint a Diósgyőri Várfürdő SC támogatását.

Az előterjesztés aktualitásának oka a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítása, mely lehetőséget ad arra, hogy a MISI (is) pályázatot nyújtson be a vízilabda szakág mint látvány-csapatsportág kialakítására, az intézmény tárgyieszköz-beruházására, illetve sportcélú ingatlanfejlesztésre.

A megjelölt költségvetés alapján a pályázathoz tíz százalékos önerőt biztosítanának az idei költségvetés terhére 3,5 millió forint összegben, emellett a Diósgyőri Várfürdő SC OB II-ben induló felnőtt csapata másfél millió forint támogatást kapna.

A szakág létrehozása által a Kemény Dénes Városi Sportuszoda, illetve a hozzá tartozó Diósgyőri Tanuszoda kapacitásának kihasználása is hatékonyabbá válhat. A sporttörvény adta lehetőségek által a pályázó MISI intézményeinek teljes körű és folyamatos hasznosítása a sportiskola önellátását is elősegíti, a költségeken és kiadásokon túl bevételt is eredményez.

Soós P.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!