Sport

Egykerekűek a Factoryban - videóval!

2011-07-21 15:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egykereku.jpg

A versenyzők már megérkeztek és pénteken kezdetét veszi az Extreme Unicycle Championship, az Egykerekű Európa Bajnokság a Factory Sport Arénában.

Az európai szintű megmérettetést Németországot és Csehországot követően Magyarországon, Miskolcon, a Factory Sport Arénában rendezik meg.
– A Factory helyi adottságai tökéletesen alkalmassá teszik arra, hogy itt rendezzük meg a versenyt. Remek skate parkkal rendelkezik, lehetőség nyílik a pályák építésére és az időjárás sem lehet zavaró körülmény, hiszen egy fedett helyről van szó és ez fontos szempont – mondja Pintye Tamás a bajnokság főszervezője. Hangsúlyozza, hogy a Factory csapata nagyon nyitottan és készségesen állt rendelkezésre, ami különösen fontos az ilyen versenyeknél.

Mi is az a monocikli, vagy egykerekű?

Az egykerekűzés, vagy más néven monociklizés fogalmáról elsőként a cirkuszi mutatványok jutnak az ember eszébe, de jóval többet takar ennél, Japánban például a testnevelés órák fontos része.
A furcsának tűnő, ám komoly erőnlétet és ügyességet igénylő extrém sport hasonlatos a bringázáshoz, itt is van többek között flatland, trial, street és freestyle kategória, ám mindezt egy keréken abszolválják a sportolók. Hazánkban az első egykerekű versenyt 2006-ban rendezték meg és a sportág népszerűsége azóta is töretlenül szárnyal. Miskolcon a Factory-ban is láthatott már egykerekeseket a közönség a nyár végi fesztiválon.

A világ legjobbjai mérik össze tudásuk

– 14 országból érkeztek versenyzők a bajnokságra, közel 130 egykerekűs lepi el majd a vasgyári arénát hétvégén. Sajnos helyi versenyző nem indult a versenyen, ennek az lehet az oka, hogy a színvonal nagyon magas, világbajnokok, korábbi Európa bajnokok is részt vesznek a megmérettetésen. Az országban 120 körül van azoknak a monocikliseknek a száma, akik igazán profi szinten űzik a sportot – hangsúlyozza a főszervező. A férfiuralom alatt álló sportversenyen trial, flatland és street kategóriában indulnak a versenyzők és szabad ride-osok is szórakoztatják majd a közönséget, szombaton és vasárnap pedig a döntők folyamán kiderül, hogy kik a legjobbak.

Kiss J.

Egykerekű Európa Bajnokság a Factoryban.

Videó: Juhász I. - Szabó N. - Ujj T.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-02 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!