Városinfó

Így épül az új villamospálya – videóval!

2011-05-03 22:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zoldnyil_dugo_110428_ja_04.jpg

Valamivel több mint két hónapja kezdődött el a villamospálya Thököly utca és Diósgyőr közötti szakaszának felújítása, de az eltelt időben már megkezdődött a Felső-Majláthig tartó új szakasz előkészítése is. A munkával a kivitelező gyorsan halad, vannak területek, ahol már előtűnik a környék majdani új arca is. Ezt szemlélteti videónk is.

Fotóripoterünk Diósgyőrből, egészen pontosan Felső-Majláthból, a majdani végállomás környékéről indult útnak és járta végig a projekt idei „akcióterületét”. Mint arról beszámoltunk, hétfőn délelőtt kezdték meg a Szinva-meder burkolását a Köln utcánál, mivel a t a 2505-ös közút jelenlegi helyén épül meg az új villamospálya, így az új út letolódik a Szinva patak mellé. A meghosszabbítás többi szakaszán még jelenleg is a közművek kiváltásával foglalatoskodik a kivitelező konzorcium.

A Diósgyőri végállomás és az Újgyőri piac között a Stadionig az alépítményi zúzottkő tömörítését végezte el a kivitelező, de folyamatosan állítják be helyükre a felsővezetéktartó oszlopokat is. A Stadion és a piac között elkészült az alépítmény, az úgynevezett CKT rétegig.

Zöld Nyíl GO PRO - az új pálya május elején

Az Újgyőri piac és a főtér között – szintén beszámoltunk róla – a bontási munkák befejezéseseként lezárták és felbontották a körforgalom Diósgyőrből érkező átjáróit, a terület többi részén pedig szintén az alépítményeket készíti el a kivitelező.

A főtér és a Gyula utca között a Károly utca és a Kabók utca beágazása között még a pályalemezt építik a többi területen a kitöltő betont készítik, sínszálak fektetése, hegesztése a sínkamra kitöltő és talpgumi lemezek szerelése és a nyomtávtartó rudak burkolása zajlik. Ezzel párhuzamos a pozitív- és negatív kapcsolószekrények bekötése, az MVK üzemi alépítményének készítése és az energiaellátó rendszer kábelhálózatának bekötése. A vágány-víztelenítés csövezését a kivitelező már ezen a szakaszon is elvégezte.

A Gyula utca és Thököly utca között a vágányépítés már teljesen befejeződött már csak a kitöltő beton készítésével foglalatoskodnak a pályán dolgozók, sőt a benzinkúttól már a gömbsüvegsor lerakását is megkezdték. A felsővezetéktartó oszlopokat már csaknem mind beállították a területen, a kapcsolószekrények bekötése pedig folyamatos.

Villamos a most megújuló pályán az Újgyőri főtérig várhatóan szeptemberben járhat majd menetrend szerint ismét.

Tajthy Á.

Fotó: Juhász Ákos

Videó: Juhász Ákos, Újj TamásAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-12 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!