Sport

Vandának nagyon hiányzik az erdő

2011-04-17 11:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy miskolci testvérpár is hivatalos volt a Magyar Köztársaság Jó Tanulója, Jó Sportolója díjak közelmúltbeli, fővárosi átadó ünnepségre. Közülük Zsigmond Vanda tájékozódási futó, jelenleg a Miskolc SPIC Művészeti Líceum utolsó éves hallgatója. Meglehetősen elfoglalt, éppen egy táncpróba után ültünk le beszélgetni.

zsigmondvanda.jpg

– Nem ez az első díj, amit átvehetett ebben a kategóriában!


– A köztársasági az ötödik a sorban, és az idén kaptam meg nyolcadik alkalommal a megyei elismerést. Mi kellett hozzá? Nos, szerintem kitartás, akaraterő, valamint az időfeláldozás egészíti ki a kollekciót. Legfőképpen pedig szeretni kell azt, amit az ember csinál, tehát a sportot és a tanulást is.

– Hogyan lehet ezen a szinten a kettőt összeegyeztetni?


– Minden azon múlik, hogyan gondolkodik valaki, és miként osztja be az idejét. Nekem az a ritmus vált be, hogy iskola után jött az edzés, majd pedig otthon a tanulás. Nem csavarodtam rá a számítógépre, nem néztem órákon keresztül a televíziót, mert akkor kifolyt volna a kezeim közül az idő. A szoros beosztás rendezetté tette az életemet.

– Mi hozta ebbe az iskolába?


– Volt egy komoly betegségem. Pont az érettségim időpontjában kerültem kórházba, nem mehettem egyetemre, és áthidaló megoldásként jöttem ide színházi táncot tanulni. Ez volt a hobbim. Mást kapok a tájfutástól, és mást a tánctól. Közben teljesen felépültem a betegségemből, érettségiztem, felvettek az ELTE biológiai karára. Beiratkoztam, majd passziváltam magam erre az évre, ugyanis be akartam fejezni a líceumi tanulmányaimat.

– Tíz éve űzi a sportágat, a vitrin roskadozik az érmektől. Melyek a legkedvesebbek?


– Egyéni országos bajnoki címem három van, csapatban és váltóban is összejött körülbelül egy tucat. Ezekhez nagyon kedves emlékek és élmények fűznek. Az egyéni azért számít különlegesnek, mert összesen öt szám van, amelyben lehetőség adódik a gyűjtögetésre.

– Hogyan alakul a programja az elkövetkezendő hónapokban?

– Először is teljesen rendbe kell jönnie a térdsérülésemnek! Júniusban két országos bajnokságot rendeznek, majd jöhet egy nyári alapozás és az őszi bajnokságok. A legfontosabb cél a jövő évi spanyolországi főiskolás világbajnokság.

– Tizenhárom esetben ismerték el, hogy jól tanul és remekül sportol. Mit jelentett önnek ez a legutóbbi díj?

– Igaz, hogy ez már a sokadik, de nem lehet megunni. Ilyenkor eszembe jutnak az első sikerek, majd az idei apró örömök. Jó érzés ott lenni az ünnepre meghívottak között. De mindennél többet jelent, ha az erdőben futhatok. Most odaadnám a díjat is, csakhogy mielőbb futhassak!

D. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!