Városinfó

Fejlesztés a Gömöri pályaudvaron

2011-04-11 18:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Gömöri pályaudvar fejlesztésével intermodális csomópont jön létre a tervek szerint Miskolcon. A közgyűlés áprilisi ülésén ennek kapcsán is módosítják a város építési szabályzatát.

Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatát módosító tervek elkészítésére és a tervek készítésének időszakára változtatási tilalom elrendelésére tesz javaslatot három – a településszerkezeti tervet érintő – kérdésben Rostás László, Miskolc főépítésze. Miskolc közigazgatási területét a múlt évben sújtó árvíz rámutatott a Sajó bal partjával érintett terület veszélyeztetettségére. A kormány vészhelyzetet hirdetett, és ezzel összhangban az árvíz által veszélyeztetett települések védelme érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megye közigazgatási területére védelmi tervet dolgozott ki. A védelmi terv érinti Miskolc közigazgatási területét is, ami szükségessé teszi a hatályos Településszerkezeti Terv és a Miskolci Építési Szabályzat módosítását.
Az Ady u., Szeles u., Állomás u., Zsolcai kapu által határolt területen egészen más okból módosítják a településszerkezeti tervet. Az Európai Unió támogatja és a 2013–2020-ig tartó elszámolási ciklusban prioritást ad a városi és elővárosi kötöttpályás közlekedési rendszerek fejlesztésének. Miskolc a „városi és elővárosi kötöttpályás közlekedési rendszer fejlesztése Miskolcon és térségében” címmel előkészítő kiemelt projektben vesz részt.

gomori_latkep_ja.png

Ennek egyik eleme a Gömöri pályaudvaron az elővárosi közlekedés központjának kialakítása, és a városi autóbuszos tömegközlekedés Búza téri végállomásának részleges áttelepítése. Ez a projektelem átértékeli a Gömöri pályaudvar és Búza tér közötti terület rendezését. Mint megtudtuk, a Búza téri autóbusz-állomás megmarad a jelenlegi helyén, azt vizsgálják majd meg, hogy melyek azok az autóbuszjáratok, amelyek végállomási pontja átkerülhet a Gömöri pályaudvarra.

H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!