Városinfó

Cég előtt olcsóbb lesz a parkolás?

2011-04-06 09:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A belvárosi vállalkozók kérését figyelembe véve, amennyiben a képviselők többsége támogatja, akkor a telephely, üzlet előtti parkolóban a cég egy autójára kedvezményes bérletet válthatnak. Az előterjesztésről jövő csütörtökön dönt a miskolci közgyűlés.

A belvárosi boltok, irodák jelentős része nem rendelkezik saját parkolóval, a környéken pedig csak fizető parkoló található. Az éves bérlet ára pedig igen csak borsos, ezért több vállalkozás is azzal a kéréssel fordult a város parkolásért felelős cégéhez, a telephelyük előtti fizető parkolóban egy gépkocsijuk számára kedvezményes bérletet válthassanak. A Régió Park Kft-nél nyitott fülekre talált a kezdeményezés. A közgyűlés elé terjesztendő dokumentum szerint június 30. és december 31. közt kísérleti jelleggel bevezetnék a vállalkozók kedvezményes parkolóbérletét. A gazdálkodó szervezetek számára a zöld zónában jelenleg 108 ezer forintba, a sárgában 81 ezerbe, a kékben pedig 26,1 ezer forintba kerül egy parkolóbérlet. Az előterjesztés szerint ezt az egy parkolóra, egy járműre vonatkozó vállalkozói bérlet 64,8 , 48,6 és 15,6 ezer forintban szabná meg.  

Tehát éves szinten, zónától függően akár több tízezer forint is lehet a megtakarítása a vállalkozóknak, amennyiben a közgyűlés többsége támogatja az előterjesztést.

Csontos L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!