Életmód

„Rák vagy egészség” – videóval!

2011-03-10 15:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Rák világnapja alkalmából rendezett sorozat részeként egészségnapot tartottak csütörtökön a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskolában, ahol előadásokat hallgattak a diákok, versenyeken mérethették meg magukat, valamint különböző szűrővizsgálatokon vehettek részt.

szentpali-egeszsegnap-0310-sp_3.jpg

Komplex egészségmegőrző sorozatot hirdettek a rák világnapja alkalmából: a széria internetes vetélkedővel indult, ezt követte egy óvodai dohányzásellenes program, majd március 22-én lesz a zárórendezvény. Ennek a sorozatnak a része a csütörtöki, Herman Ottó utcai intézményben tartott egészségnap. Délelőtt drogprevenciós előadások várták a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola diákjait, valamint komoly, egészséges életmódot érintő témák az osztályfőnöki órákon.

A nap célja az egészségtudatos magatartás kialakítása a fiatalok körében, ezen belül a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás meghonosítása, a káros szenvedélyek, drog-, alkohol-, illetve cigarettafogyasztás megelőzése az érintett korosztályban.Délután „Nemek harca” röplabdamérkőzésre várták az érdeklődőket a tornateremben, aki pedig aktívabb részvételre vágyott, az jelentkezhetett a több állomáshelyet érintő vetélkedőre, szellemi „tor-túrára”. A tanítási órák közötti szünetekben vérnyomás- és szén-monoxid-mérésre (dohányzóknak), testtömeg index meghatározásra és életmód tanácsadásra várták a szakemberek a tanulókat.

Egészségnap a Szentpáliban


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!