Városinfó

Bérletért csokit, bliccelésért gyűjtőjegyet lehetett kapni – videóval!

2011-02-25 07:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mvk_jegy_csoki_110225_01.jpg

Rendhagyó jegyellenőrzési akciót tartottak csütörtökön az MVK Zrt. ellenőrei az egyik belvárosi villamosmegállóban. Aki bérlettel vagy jeggyel utazottm csokit kapott, de a bliccelők is megúszhatták a büntetést.

Az akció a már korábban is alkalmazott kiemelt jegyellenőrzési módszer szerint zajlott. Az ellenőrök a megállóban minden utast ellenőriznek, a leszállókat a megállóban leszállás közben, a járművön utazókat a járművön – ez alatt a jármű nem halad tovább a megállóból. Az ellenőrök munkáját rendőrök is segítették, akik a bliccelőket visszatartották a megállóban, illetve leellenőrizték az adataikat.

mvk_jegy_csoki_110225_02.jpg

Azok az utasok, akik jogtalanul vették igénybe az MVK Zrt. szolgáltatását, most az akció keretében lehetőséget kaptak arra, hogy a helyszíni pótdíj (3000 Ft) helyett gyűjtőjegyet (2200 Ft) vásárolhassanak. Amennyiben az utas ezt a lehetőséget választotta, akkor nem kellett leszállnia járműről, hanem egy jegyet érvényesítve tovább utazhatott. Természetesen, ha nem élt a lehetőséggel, akkor a szokásos módon felírták az adatait, és megbüntették.

De ahogy Braun Csaba, az MVK Zrt. marketingosztály vezetője elmondta, a cél nem a büntetés volt, hanem az, hogy felhívják a figyelmet, jeggyel és bérlettel lehet igénybe venni a tömegközlekedési járműveket. Hasonló ellenőrzésekre pedig a jövőben is lehet számítani, ugyanis a bliccelők évi több tízmilliós kárt okoznak a társaságnak.

Helyszínen készült videóink:

Jegyellenőrzési akciót tartottak 1.

Jegyellenőrzési akciót tartottak 2.


Horváth I.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!