Sport

Balul sikerült bronzmeccs

1970-01-01 01:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A bronzéremért játszott a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata a TippMix Kupán. Sajnos ezt sem sikerült megszerezni, mivel a Ferencváros meggyőző teljesítménnyel győzte le a Macikat.

Az első harmad elején nem látszott, hogy – az előző napi vereségek miatt – két csalódott csapat találkozik, mindkét fél nagy vehemenciával vetette magát a küzdelembe. A 7. percben emberelőnyben a Fradi több lövéssel is próbálkozott, de Budairól még csak ki sem jött a korong. Egy perccel később Peterdi rafinált, „fű alatti” lövését védte bravúrral a hazai kapus. A 10. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Dancsfalvi maradt egyedül a hazai kapu előtt, kapta is a passzt, és a korongot könnyedén helyezte a sarokba (0-1). A hazaiak rögtön válaszolhattak volna, de Szilágyi lövése kipattant Pleszkánról. A 12. percben Egri életerős lövése suhant el a lábak között és pár centivel a kapu mellett is, majd Sijka kísérletébe ért bele egy védő az utolsó pillanatban. A 16. percben emberhátrányban növelte előnyét a Fradi: egy kontra végén Hoffmann próbálkozása talált utat a kapuba úgy, hogy a korong még megpattant Budain (0-2). A harmad végén kettős előnybe került a vendégcsapat, és a lefújás előtt 3 másodperccel Budainak kellett egy nagy bravúrt bemutatnia, amikor a lepkés kesztyűvel kapta el a korong. Nem tört meg a „Maci-átok”A második harmadban tovább tartott a „Maci-átok”, semmilyen helyzetből nem bírtak a kapuba találni. Sőt, a 3. percben Budainak kellett kétszer is nagyot védenie. A 8. percben sípszó után az egyik ferencvárosi játékos megütötte Salugát, ám ezért semmiféle retorzió nem járt neki. A 9. percben Bonar lövése már túljutott Pleszkánon, ám ő valahogy még visszanyúlt, így ebből sem lett gól. Két perccel később Előbb Rafaj, majd Majoross próbálkozott, de a korong célt tévesztett. A 13. percben parázs jelenetek játszódtak le a vendégkapu előtt, Bonar még a levegőből is megpróbálta korongot a hálóba ütni, de nem járt sikerrel. A 14. percben újabb Fradi gól esett: Peterdi volt eredményes (0-3). A 17. percben Bartzen cselezte be magát a támadóharmad közepére, lőtt, de Pleszkán megint a helyén volt.

Csak egy Fradi gól

A harmadik harmadban semmi sem változott. Ezúttal is csak a Ferencváros tudott gólt ütni: a 8. percben Borsost hagyták őrizetlenül a hazai védők a kapu előtt, így nem okozott neki gondot a felső sarokba emelni (0-4).
A Jegesmedvék a bronzmeccsen sajnos rosszul játszottak, és még a szerencse is elpártolt tőlük. Így végül a csalódást jelentő negyedik helyen végeztek a TippMix Magyar Kupában.
Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE - Ferencváros-Orangeways
0-4 (0-2, 0-1, 0-1,)
Miskolci Jégcsarnok, 800 néző
V: Babic, Gebei, Kész, Nagy
Kiállítás: 16 perc, illetve 14 perc
G: Dancsfalvi, Hoffmann, Peterdi, BorsosMJJSE: Budai K. – Budai R., Egri, Szilágyi, Gőz, Saluga, Láda B., Kis, Waddell, Bartzen, Láda P. Dubek, Korpos, Urbán, Derton, Bonar, Kállai, Majoross, Dányi, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.
Ferencváros-Orangeways: Pleszkán – Hoffmann, Borsos, Nagy, Jánosi, Vychodil, Eade, Horváth, Borbás, Dancsfalvi, Bontovics, Marosi, Mamic, Peterdi, Székely Mádai, Galló, Barabás, János, Onodi (k). Edző: Fekti Bálint
Bob Dever: - Nagyon csalódott vagyok, ma szörnyen játszottunk. A tervezett játékból semmit sem valósítottunk meg, puhák és enerváltak voltunk, így ezt a vereséget megérdemeltük. Nagyon rosszul érzem magam a szurkolóink miatt, akiknek egészen mást kellett volna nyújtanunk. A kupakudarc okait ki fogjuk elemezni, de már tudom, mit kell tennem annak érdekében, hogy a kikerüljünk a gödörből, amelyben most kétségtelenül vagyunk. Holnaptól egy új korszak kezdődik a csapat életében.
Fekti Bálint: - Szerencsére sikerült elfelejtenünk a szombati mérkőzést, és ma jó játékkal győztük le a Miskolcot. Pleszkán remekül védett, de az egész csapat jó teljesítményt nyújtott. Nem igaz, hogy a Vasas ellen taktikáztunk volna, így alakult.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!