Városinfó

Avas szálló: folytatódik a felújítás?

2010-09-11 17:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Úgy tűnik, folytatódhat az Avas szálló felújítása. A tulajdonos-beruházó úgy nyilatkozott: amennyiben megkapják az építési engedély fellebbezésének eredményét, folytatódhat a félbemaradt rekonstrukció, s jövő év végére be is fejeződhet. Az önkormányzat álláspontja szerint viszont, amennyiben 2011. március 31-ig nem készülnek el a felújítással, a város vételi jogot szerez az ingatlanra.

avasszal1.jpg
Az utóbbi hónapokban a járókelők semmilyen előrelépést nem láthattak az ingatlan felújításában, a kivitelezők szemlátomást abbahagyták a munkálatokat a szálló jelenleg meglehetősen vigasztalan látványt nyújtó épületén. A tulajdonos elmondása szerint a jogerős építési engedély módosítása miatt állt a rekonstrukcó: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ugyanis az év elején elutasította módosító kérelmüket, amire fellebbezést nyújtottak be.

Móricz Tibor, a beruházó Multicasa Consulting Kft. ügyvezetője elmondta: március 27-én nyújtották be az Örökségvédelmi Hivatalhoz a fellebbezésüket másodfokon, ez felkerült a hivatal budapesti központi székhelyére. Augusztusig nem történt semmi, akkor egy műemlékvédelmi főfelügyelő látogatást tett a helyszínen, felmérte az épületet. Az ügyvezető szerint a szakember azt ígérte, jövő hét végére megkapják a fellebbezés eredményét. Amennyiben kedvező választ kapnak, heteken belül folytatódhat a felújítás. Móricz Tibor szerint jövő év végére elkészülhet az egykor szebb napokat is látott épület, és akkortól már vendégeket is fogadhat Miskolc megújuló belvárosi szállodája.

avasszal2.jpg

A miskolci közgyűlés egyik korábbi ülésén viszont olyan döntés született, hogy amennyiben 2011. március 31-ig nem készül el a rekonstrukció, az önkormányzat vételi jogot szerezhet az ingatlanra. A miskolci közgyűlés márciusban rendkívüli ülésen tárgyalt a szálló ügyéről, az ingatlan felújítási határidejének meghosszabbításáról. Az akkor érvényes, legutóbbi szerződésben ugyanis a Multicasa Kft. 2009. december 31-i határidővel vállalta az ingatlan felújítását, amit, rajta kívülálló okokra hivatkozva - nem teljesített.

A közgyűlés rendkívüli ülésén olyan döntés született, hogy a teljesítési határidőt 2011. március 31-ig meghosszabítják. Az új feltételek szerint a Multicasa Kft.-nek 200 millió forint értékű óvadékot, vagy ezzel megegyező értékű pénzügyi garanciát kell letétbe helyeznie. Ha a cég az újabb határidőt sem tartja be, ez az összeg az önkormányzat tulajdonába kerül, s a várost elővásárlási jog illeti meg az ingatlanra. Dr. Simon Gábor képviselő, belvárosi biztos tájékoztatása szerint a közgyűlési döntésben szereplő kötelezettségét a befektető nem teljesítette, sőt kijelentette, hogy ezt nem is kívánja teljesíteni, így nem maradt más hátra, mint a jogi eljárások elindítása. 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!