Sport

Kézilabda Eb-re hangolnak

2008-01-05 21:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kezilabdaval.jpg

Igazán remek csemegével kezdődik a borsodi megye- székhelyen az új esztendő: január 7-én, hétfőn a Miskolci Városi Szabadidőközpontban rendezik meg a Magyarország–Franciaország férfi válogatott kézilabda-mérkőzést. Az összecsapás egyfajta főpróba a január 17-én kezdődő Európa-bajnoki sorozat előtt.

A mieink mindenesetre nem vesztegetik az idejüket: az első találkozón még vereséget szenvedtek a lengyel együttestől, a második és harmadik mérkőzést azonban – és ezzel a Karácsony Kupát is – megnyerték a négy visegrádi nemzet hagyományos ünnepi tornáján, melyre idén Szlovákiában, Léván és Érsekújváron került sor. Miután a magyar együttes nemcsak a nyugat-európai bajnokságban játszó légiósait nélkülözte (akárcsak a másik három csapat), hanem a két magyar élklub, a Pick Szeged és az MKB Veszprém kulcsjátékosait is, az elért eredmény mindenképpen elismerésre méltó.
A mieink programjáról dióhéjban: január 5-én Toulouse ad otthont a francia–magyar összecsapásnak, ennek a visszavágójára kerül sor Miskolcon hétfőn este (kezdés 18 órakor). Skaliczki László szövetségi kapitány legénysége január 11–13. között felkészülési tornán vesz részt Norvégiában. A Posten Kupán Izland, Norvégia és Portugália ellen mérhető le, hol tartanak a felkészülésben. A torna után Bergenben kétnapos edzőtábor következik, január 17-től pedig már élesben kell bizonyítani. Az Európa-bajnokság csoportmérkőzései során a magyar válogatott sorrendben Spanyolországgal, Németországgal, és Fehéroroszországgal csap össze.
A szövetségi kapitány kevés pihenőt engedélyezett jelöltjeinek. Az elmúlt esztendő végén három napot Gyöngyösön töltött az együttes edzőtáborban, január 2-tól viszont megkezdődött a felkészülés újabb szakasza. Ez már a hajrá, és ez természetesen teljes csapattal történik. Skaliczki Lászlót az Európa-bajnokságról kérdeztük:
– Természetesen nem becsüljük le a fehéroroszokat sem, de a két sztárcsapatra, a spanyolra, illetve a németre koncentrálunk. Elsősorban ezekre figyelünk, nagyon sok videót néztem meg, segítőimmel elemeztük ellenfeleink játékát. A szlovákiai tornán fiatal csapattal vettünk részt, különösen az együttes egysége ragadott meg, ebben voltunk rendkívül erősek. Ez roppant biztató, hiszen ezekre a fiatalokra épülhet az elkövetkezendő évek válogatottja. Gyöngyösön sok emberrel dolgoztunk, együtt volt a 23 éven aluli gárda, valamint a felnőtt alakulat. Igyekeztünk a sorozatmérkőzésekhez alakítani a terhelést – adott rövid összegzést a kapitány.

D. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!