Városinfó

Rendkívüli közgyűlés Miskolcon

2010-03-25 17:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a miskolci közgyűlés. A képviselők három napirendi pontot tárgyaltak: elsőként a villamosjármű-tender nyerteséről döntöttek (bővebben lásd külön), majd az Avas Szálló felújítási határidejének meghosszabbításáról.

Mint ismeretes, az ingatlan rekonstrukciója körül több éve tart a huzavona, a legutóbbi szerződésben a Multicasa Kft. 2009. december 31-i határidővel vállalta az ingatlan felújítását.

A cég rajta kívülálló okokra hivatkozva – hosszadalmas engedélyeztetési eljárások, feltárások – nem teljesítette ezt, s a közgyűlés mai ülésén olyan döntés született, hogy a teljesítési határidőt 2011. március 31-ig meghosszabítják. Amennyiben a Multicasa vállalja az új feltételeket, 200 millió forint értékű óvadékot, vagy ezzel megegyező értékű pénzügyi garanciát kell letétbe helyeznie, s ha az újabb határidőt sem tartja be, ez az összeg az önkormányzat tulajdonába kerül. Ha a cég nem vállalja közgyűlés által jóváhagyott feltételeket, az eredeti szerződés szerint ki kell fizetnie a város számára 200 millió forintos késedelmi kötbért.

Minderről dr. Mihalecz Péter városi főjegyző tájékoztatott a zárt ülést követően, aki azt is elmondta: a közgyűlés határozatát még jóvá kell hagynia az önkormányzat jogi és ügyrendi, valamint gazdasági szakbizottságainak is.

Harmadik napirendi pontban az Avas és környéke Óvodai Gazdasági Igazgatóság vezetője elleni fegyelmi eljárás megindításáról döntöttek a képviselők. Dr. Mihalecz Péter tájékoztatása szerint a Magyar Államkincstár jelzései és a belső ellenőrzés vizsgálata nyomán több visszaélés, jogszabálysértés gyanúja merült fel a vezetővel szemben, akit Káli Sándor polgármester azonnali hatállyal felmentett a tisztségéből, s ellene büntető feljelentést is tett az ügyészségen.
Teendőinek ellátásával a Diósgyőr Óvodai Gazdasági Igazgatóság munkatársát, a további belső vizsgálat lefolytatásával pedig a Belvárosi Óvodák vezetőjét bízták meg.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!