Városinfó

Ülésezett a Városfejlesztési Bizottság

2010-02-26 09:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bizules.jpg

A Miskolci Közgyűlés Városfejlesztési Bizottságának legutóbbi ülésén szó volt többek között a több-lakásos épületek együttélési szabályzatát tartalmazó Együttélési Kódex megalkotásáról és a nem használt területek értékesítéséről.

Az ülésen a március 4-i közgyűlési ülés fontos előterjesztéseit tárgyalták. A megvtitatott napirendi pontok között szerepelt a város különböző területeinek értékesítésének megvitatása, de szó esett a dr Kemény Dénes uszoda melletti, illetve a Szentpéteri kapuban lévő Tesco környéki terület kereskedelmi és gazdasági célra történő hasznosításáról is. Ezen kívül a bizottság elé került az a javaslat, amely a távhővel ellátott lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésére, az úgynevezett Öko-program pályázat 2010-es programjára tesz javaslatot.

bizules1.jpg
A Városfejlesztési, Üzemeltetési és Turisztikai Bizottság ülésén a napirendi pontok között szerepelt még a forgalomképtelen ingatlanok üzembehelyezése, nem lakáscélú ingatlanok értékesítése. A bizottsági ülésen megvitatták a gyűjtőkémények felújításának támogatását, itt a résztvevők kiemelték, hogy szükséges a termofor kémények cseréje, amihez az önkormányzat az eddigi 30 helyett 35 százalékos mértékben járul hozzá.

A már említett Városi Együttélési Kódex egyfajta normatív szabályokat tartalmazna a bérházakban élők közösségi együttélési szokásaira vonatkozóan. Ezen kívül állattenyésztésre vonatkozó előírásokat is tartalmazna az új szabályzat-gyűjtemény.

A napirendi pontok között szerepelt: a Zöld Nyíl villamosprojekt önerejének rendezéséhez a Miskolc Holding és az MVK Zrt. is hozzájárul. A villamos tenderrel kapcsolatos vonatkozó minőségbiztosítási paramétereket is teljesítenie kell a kivitelező cégnek, hangzott el a bizottsági ülésen. Ezeknek a kérdéseknek a megvitatása a jövő heti önkormányzati közgyűlésen folytatódik.

Búzafalvi Tamás


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!