Városinfó

Idén is lesz ÖKO-Program

2010-02-22 15:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolc Megyei Jogú Város márciusi közgyűlésén napirendre tűzi az ÖKO-Programról szóló rendelet megalkotását és a 2010. évi pályázathoz szükséges döntések meghozatalát.

A támogatás célja a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének (ÖKO-Program) önkormányzati támogatása, az állam által kiírt pályázati program keretében, melyre Miskolc közigazgatási határán belül elhelyezkedő, távhővel ellátott társasházak, és lakásszövetkezetek nyújthatnak be pályázatot.
A kormány a 2010. évi költségvetésben ötmilliárd forintot különített el az ÖKO-Program pályázatának folytatására. Az eddig meghirdetett program eredményeként az országban közel százezer lakásban nyílt lehetőség a fűtés szabályozására, az energiafelhasználás hatékonyabbá tételére, valamint a fűtési költségek csökkentésére.
A képviselőtestület most március 4.-i ülésén dönt a 2010.-es pályázat feltételeiről, így az előterjesztés elfogadása és a rendelet megalkotása után nyílik lehetőség a pályázatok benyújtására. A pályázat benyújtásának helye a tavalyi évhez hasonlóan a MIK Zrt. székhelye (3530 Miskolc, Hunyadi u. 21.) lesz.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!