Sport

Teremfoci torna a DVTK100 jegyében

2010-01-23 17:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtklogo.jpg

Közeleg a DVTK századik születésnapja, ennek jegyében rendezték ma a centenáriumi teremtorna első napját.

Talán a nagycsapat délelőtti edzőmeccsével elégedtek meg a szurkolók, talán a hó végéhez képest magasnak számító jegyárak tartották vissza a nézőket, de az esemény rangjához mérten csekély érdeklődés fogadta a centenáriumi labdarúgó-ünnepély első napjának fellépőit. Mindenesetre a rendezvényen szép számban jelen lévő akadémisták és szüleik számára örök élményt jelentett a rendezvény. Minden bizonnyal sosem feledik ezt a napot azok a szerencsés szurkolók sem, akik pályára léphettek kedvenceik ellen - az U17-esek küzdelemsorozata után. Noha vereséget szenvedtek tőlük, nem szomorkodtak, ugyanolyan gólzáporos győzelmeket várnak tőlük tavasszal is.

A villámtornát a DVTK nyerte, a második helyre értek oda a szurkolók, mögöttük pedig a Miskolci Vénusz lányai és az öregfiúk végeztek. A torna legjobb kapusa is utóbbiak közül került ki: Szabó a fiatalokat megszégyenítő bravúrokat mutatott be, és a gólkirály is egy "öreg ifjú" lett: Szlifka Miklós ellenállhatatlan volt, két mérkőzésen is mesterhármast szerzett. A mezőny legjobbja pedig a hölgyek válogatott üdvöskéje, Csepregi Gabriella lett.

Az eredmények:

Szurkolók - Miskolci Vénusz 1-0
Miskolci Vénusz - DVTK öregfiúk 3-0
Szurkolók - DVTK 1-4
Szurkolók - DVTK öregfiúk 4-3
DVTK - Miskolci Vénusz 1-0
DVTK - DVTK öregfiúk 4-4

1. DVTK
2. Szurkolók
3. Miskolci Vénusz
4. DVTK Old Boys

Az akadémia focistáinak résztvevőit nagy taps fogadta, majd következett egy meglepetés: a Reflex zenekar adta elő a Diósgyőr-indulót. A dal töretlen sláger a drukkerek körében a Besiktas elleni meccs óta. A szpíker segítségével felcsendült az "Amíg élek én" kezdetű sláger megzenésített változata is.

Ezután jöttek az öregfiúk meccsei, az Eger, a Kassa, a DVTK és a magyar válogatott részvételével. Utóbbit illusztris névsor alkotta: többek között megtisztelte a miskolciakat jelenlétével a volt világválogatott Détári Lajos, Vincze István, Wukovics László, Keller József, Urbán Flórián, és ugyan nem játszott, de elkísérte a csapatot Törőcsik András is. Nem tudott eljönni Kiprich József, de az ő gesztusa sem maradhatott el: elküldött egy dedikált Feyenoord mezt, melyet tombolán nyerhettek meg a nézők. Igazi ünnep kezdődhet, holnap folytatás: talán a Nyíregyháza és a Debrecen elleni presztízscsaták több nézőt vonzanak.

Soós Péter

Fotók ITT:

és ITT:


A Miskolc Televízió tudósítása
a teremlabdarúgó tornáról megtekinthető itt:

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-06-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!