Sport

Sztárok a Népkertben

2007-09-29 21:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE salakarena.jpg

Kétség nem férhet hozzá, hogy október 6-án, Miskolcon az idei esztendő legrangosabb salakmotoros viadalára kerül sor. A népkerti pályán rendezik meg ugyanis a Bajnokcsapatok Európa-kupájának döntőjét, amelyben a házigazda alakulaton kívül orosz, lengyel és horvát együttes csatázik majd a végső győzelemért.

A mezőnyben az orosz Mega Lada Togliatti, a lengyel Atlas Wroczlaw, a horvát Speedway Club Unia neve szerepel, valamint a Boon.hu-Speedway Miskolc. Jacsó Tibor versenyrendező arról tájékoztatta lapunkat, hogy megérkezett a Magyar Motorsport Szövetséghez (MAMS) az immáron kétszeres dán világbajnok, Nicki Pedersen rajtengedélye! Az idei győztes minden bizonnyal az oroszokat erősíti majd, fellépése alighanem élményszámba megy.
Az viszont biztosra vehető, hogy Tabaka József nem segítheti a miskolciakat, noha tagja a lengyel második vonalban szereplő alakulatnak. A tehetséges fiatal motoros a Horvátországban megrendezett Négy Nemzet Junior-kupáján három megnyert futam után bukott és nem tudta folytatni a versenyt. Eltört a csuklója, és már meg is műtötték. Ha minden jól alakul, akkor nyolc hét múlva már motorra ülhet, az orvosi beavatkozás következtében azonban kimarad a miskolci verseny.
Itt lesz ugyanakkor Ferjan Matej! A népszerű – immár magyar állampolgársággal is büszkélkedő – szlovén származású vaspapucsos az október 6-ai döntőben a magyar, azaz a miskolci csapatot erősíti. Rajta kívül biztosnak tűnik Szatmári László és Magosi Norbert szereplése, nekik kell felvenniük a versenyt a lengyel, az orosz és a horvát csapatokkal szemben.
– Keretünk még nem végleges. Terveink szerint egy Grand Prix-sztár is erősíti majd sorainkat. Nagy öröm számunkra, hogy Feri bennünket választott ezen a nívós európai seregszemlén. Ferjan Matejt nem kell bemutatni a szurkolóknak, akik egyaránt tisztában vannak eredményeivel és emberi kvalitásaival. Biztos vagyok abban, hogy jelentős erősítést jelent számunkra a népszerű sportoló, és a többiekre is ösztönző hatással lesz az indulása – kommentálta az átigazolást Jacsó Tibor klubvezető.
Információink szerint egyébként elképzelhető, hogy több Grand Prix-menő is rajthoz áll Miskolcon! Köztük van a norvég-lengyel kettős állampolgárságú Rune Holta, aki valószínűleg az orosz együttest, a Mega Lada Togliattit erősíti. De felvetődött Leigh Adams, Jason Crump és Greg Hancock neve is! Egy biztos: érdemes lesz október 6-án kilátogatni a Népkertbe!


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!