Sport

Mi lesz a miskolci kosárlabdával?

2007-09-18 13:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kosarla.jpg

Hosszú idő után nincs elsőosztályú női kosárlabdacsapat Miskolcon, a megyeszékhely sportéletének egyik legeredményesebb csapatjáték-sportága akár el is tűnhet a városból. Tegnap délután Orosz Lajos alpolgármester kezdeményezésére fórumot tartottak a miskolci Calypso Kisvendéglőben a diósgyőri női kosárlabda jelenéről, jövőjéről és múltjáról. Az is elhagzott: Stefánné Hegedűs Zsuzsa edzőnő vezetésével egy hónapja a Fráter Gimnáziumban edz az a csapat, amelyik akár NB I/B-sként, MISI SC-Diósgyőr néven elindulhatna a pontvadászatban egy hónap múlva. 

Az önkormányzat önmagában nem tud fenntartani egy NB I-es csapatot és ma nem látom a költségvetés oldaláról azt, hogy 20 millió forintnál többet tudna áldozni a város a női kosárlabdára - jelentette ki Miskolc sportért is felelős alpolgármestere. - A csúcs nélküli piramis még áll a Miskolci Sportiskola jóvoltából és áll a baráti körnek köszönhetően. Valahol a kettőt kellene összeolvasztani. Mi kell az NB I/B-s induláshoz? Ezt kell kidolgozni, mert péntek óta nincs más alternatíva. Osztom Fuhrmann Géza elképzelését: kezdjük újra, tiszta lapokkal, új alapokon - tette hozzá.  Fuhrmann Géza, a Miskolci Sportiskola igazgatója elmondta: augusztusban beszéltek Orosz Lajossal arról, hogy négy NB I/B-s csapatot elbír Miskolc.
- A MISI felépítése alkalmas arra, hogy működjön a négy második vonalbeli labdajáték-együttes - folytatta a sportiskola vezetője. - Fontos, hogy legyen NB I/B-s kézilabda- vagy éppen kosárlabdacsapata a MISI-nek, mert folytatódnia kell a sportiskolában elkezdett munkának. Minden egyes papírunk, igazolásunk a VPOP kivételével a rendelkezésünkre áll, így az NB I/B-s nevezés feltételeinek meg tud felelni a klub. Ez a csapat a második vonal 7-8. helyére jó ebben a felállásban. Szó volt arról, hogy a második félévre megerősíthető a gárda és akkor megnyerhetné a bajnokságot. Szerintem olyan társaságnak van jövője, amiben a MISI SC szerepet vállal. Meggyőződésem, hogy a sok légiós miatt is tart ott, ahol tart a női kosárlabda.
Kiderült az is, hogy Stefánné Hegedűs Zsuzsa edzőnő vezetésével egy hónapja a Fráter Gimnáziumban edz az a csapat, amelyik akár NB I/B-sként, MISI SC-Diósgyőr néven elindulhatna a pontvadászatban egy hónap múlva.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!