Életmód

III. Országos Gyógynövénynapok Bükkszentkereszten

2009-08-10 18:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyogynovenynap.jpg

A hétvégén a legendás bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi és természetgyógyász kollégái tartottak előadást, és ingyenes tanácsadással is várták az odalátogatókat. A helyszínen gyógyteákat is lehetett kóstolni, valamint Gyuri bácsi egyedülálló gyógynövénykertjét is megnézhették az érdeklődők.

2007-ben még csak egy, tavaly és idén azonban már kétnapos volt a bükkszentkereszti rendezvény, a nagy érdeklődés miatt. Magyarország második legmagasabban fekvő településének egyik legfontosabb eseményére többen már nem először látogattak ki.

A megnyitók után kezdetét vette a kétnapos rendezvény, melyen több természetgyógyász is tartott előadást. A sátor zsúfolásig megtelt, hiszen egyre többen érdeklődnek a természet adta lehetőségek és gyógymódok iránt. Gyuri bácsi idén az ősi magyar népi gyógyászatot mutatta be.

– Szeretném átadni a tudást, amit a nagyanyámtól tanultam, az ősi magyar népi gyógyászati tudást. Az embereknek az egészségüknek a megőrzésére elsősorban, de a gyógyulásukra is - mondta Szabó György, a füvesember.

Bükkszentkereszt hírnevét a festői tájnak, kristálytiszta levegőjének, jó klímájának és persze Gyuri bácsinak is köszönheti. A községben már évtizedek óta a turizmusra építenek, a tervek szerint a településen a jövőben gyógynövénycentrumot alakítanak majd ki.

Halász Rezső, Bükkszentkereszt polgármestere elmondta, hogy igazán egzakt számok nincsenek, de Bükkszentkereszten nem csökkent a vendégforgalom. Valószínű, hogy többek között ez a gyógynövénynapnak, illetve az általa nyújtott minden nap, az év minden napján nyújtott  szolgáltatás, ismeretanyag, információ, amit átad az ideérkezőknek.
 
A szervezők idén komplex egészség-megőrzési programmal várták az érdeklődőket Bükkszentkeresztre, hiszen az előadásokon kívül voltak ingyenes szűrővizsgálatok, gyógyteakóstolás, tanácsadás és túra Gyuri bácsi kertjébe.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!