Életmód

Egyre nagyobb az érdeklődés az Egészségdíj iránt

2009-08-10 14:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE haziorvosicentrum.jpg

A családorvosok is örömmel fogadták a MédiUnió és a Pfizer Kft. „Összefűz az egészség” elnevezésű díját, hiszen ők azok, akik elsődlegesen szembesülnek pácienseik dohányzás, helytelen táplálkozás és mozgáshiányos életmód okozta tüneteikkel. Ők azok, akik valóban hatást tudnak gyakorolni betegeikre, hiszen testközelből követik nyomon állapotukat.

Tisztában vannak vele, hogy egy-egy esetben pontosan min is kellene változtatni az egészséges életmód és a jó erőnlét fenntartása érdekében. A jelenlegi egészségügyi rendszerben háziorvosaink szerepe és felelőssége egyre inkább növekszik. Ahhoz, hogy munkájukat a lehető legjobban tudják végezni, rendkívül fontos, hogy a páciensek is a megfelelő hozzáállással tekintsenek saját problémájukra. Balogh Sándor, az OALI főigazgatója szerint jelenleg pozitív változásoknak lehetünk tanúi – „az egészségdíj iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Ez is azt bizonyítja, hogy egyre többen fordítanak figyelmet mindennapjaik egészségesebbé tételére, és egyre inkább növekszik azoknak a száma, akik elsődleges segítőtársukat a családorvosukban fedezik fel. Örömmel fogadnánk azokat a pályázatokat is, melyek orvos és beteg hatékony együttműködéséből születnek.”
Dr. Vajer Péter az Általános Orvostudományi Kar Családorvosi Tanszékének tanársegédje hosszú évek óta foglalkozik dohányzás leszokás támogatással. Ő is azon a véleményen van, hogy a családorvosok egyre nagyobb szerepet töltenek be az egészségmegőrzés és a népbetegségek megelőzésének területén – „mindenkinek, aki le szeretne szokni a dohányzásról, javasolni tudom, hogy forduljon családorvosához bizalommal. Az erős elhatározás rendkívül fontos, ám nem mindig elegendő. Jelentős segítség lehet, ha van valaki mellettünk, aki tisztában van vele, mennyire nehéz feladat ez. Most plusz segítséget és támogatást adhat ez a remek pályázat is, hiszen a fogadalmakat mindig könnyebb betartani, ha nagy nyilvánosság előtt tesszük azokat. Ráadásul a kitartást az is fokozhatja, hogy ezúttal nemcsak önmagunkról van szó, hanem másoknak is példát mutathatunk!”
A pályázatra a jelentkezéseket november 20-ig várják mozgás, táplálkozás és dohányzás témakörökben. Pályázhat magánszemély, oktatási intézmény, munkahelyi, vagy egyéb közösség, illetve sajtóorgánum. A pályázatok szöveges és képi (pl. fotó, videó) dokumentációját a www.egeszsegdij.hu honlapon tehetik közzé a pályázók, így mutatva példát az egészséges életmód és az egészség díj iránt érdeklődő látogatóknak.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!