IVS

 • 2009-11-14 17:12 Körgyűrű és a „város szíve”

  A Szinva sétány kialakítása, a Szent István tér rendezése, a belvárosi körgyűrű kiépítése, a Kossuth utcai református templom homlokzatának felújítása is szerepel a fejlesztési tervek között.

 • 2009-11-09 23:36 A MIK Zrt.-re figyelt a világ

   - Molnár Zoltánnal a MIK Zrt. vezérigazgatójával, beszélgettünk, akit kivételes, sőt túlzás nélkül állítható, „világra szóló” megtiszteltetés ért.   Molnár Zoltánt az Amerikai Ingatlankezelő Szövetség (IREM) díjával a világ ingatlanszakmájának élvonalába emelte.

 • 2009-11-07 01:48 Újabb Ipari Park Miskolcon

  A régió meghatározó ipari parkja lett a miskolci, 2009 októberében a jelenleg 2200 főt foglalkoztató helyi Bosch cégek is bejelentették csatlakozásukat. 2010-re megtelik az iparterület, ezért újabbak kialakításába kezdtek a szakemberek. A napokban egy új terület: a „Miskolc Déli Ipari Park” is megkapta az Ipari Park címet.

 • 2009-10-28 13:16 A XXI. század belvárosa valósulhat meg Miskolcon

  Patináját megőrizve, ugyanakkor megújítva, a kor követelményeinek megfelelő belváros valósulhat meg Miskolcon. A lakossági fórumokon is megvitatott Integrált Városfejlesztési Stratégia belvárosi rehabilitációs programja zöld utat kapott.

 • 2009-10-01 21:44 Elkezdték a városháza beruházását

  Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a belvárosi rehabilitációs programra Miskolc pályázati pénzt nyert el, így összességében majd ötmilliárd forintból valósulhatnak meg a fejlesztések. Ezek közé tartozik a Városháza megújítása is, melynek keretében a Hunyadi utca 2. alatti foghíjtelek is eltűnik.

 • 2009-07-03 13:48 Átalakul a Szent István tér

  Pontot tehet a fellángoló viták végére a legújabb – és valószínűleg végleges –, elképzelés a Szent István tér fejlesztése kapcsán, amelyet az építész szakma képviselőivel történt egyeztetés után pénteken, a helyszínen osztott meg a sajtóval Fedor Vilmos alpolgármester és Viszlai József városi főépítész. Fedor Vilmos megköszönte a véleményeket, amelyek társadalmi vitát generáltak, és hangsúlyozta: városvezetés az építész szakma véleményét is kikérve folyamatosan egyeztetett, és egyeztet, ennek eredménye a jelenlegi elképzelés.

 • 2009-03-25 12:48 Átadták a Mechatronikai Ipari Parkot

  Ahogy arról már többször beszámoltunk, uniós támogatással valósulhatott meg Miskolcon a Mechatronikai Ipari Park beruházás. A 44 hektáros terület teljes közművel ellátva várja a letelepülni szándékozó cégeket.

 • 2008-06-15 19:47 Elkészült az Integrált Városfejlesztési Stratégia

  A következő, június 26-i miskolci közgyűlés kiemelt témáiról tartott sajtótájékoztatót Horváth Ottóné és Szebeni Péter az MSZP-frakció nevében szerdán.

 • 2008-04-03 12:35 Lezárult az IVS fórumsorozat

  Azzal a célkitűzéssel senki nem vitatkozott az eddig megtartott három fórumon sem, hogy a cél a következő 5 évre szóló fejlesztési elképzelések megvalósítása során, hogy Miskolc legyen egy élhetőbb város. Ebbe aztán beletartozik az, hogy legyenek új munkahelyek, a tudásbázis folyamatosan fejlődjön, miközben magas minőségű, fenntartható, tiszta lakókörnyezet alakuljon ki a város minden részében. Ezek a célkitűzések persze apró részletekből tevődnek össze, mint amit nem is rejtettek véka alá a fórum résztvevői. A lakossági fórumok sora a szerdai belvárosival lezárult. Következhet a szakemberek összegzése, ami végül is egy mindannyiunk által kívánt és óhajtott Miskolci fejlesztési stratégiát vázol majd, amit a város közgyűlése hagy jóvá egy későbbi időpontban.

 • 2008-03-13 11:13 Lakossági fórumok az IVS kialakításához

  Az Integrált Városfejlesztési Stratégia kialakításának érdekében a Miskolci Önkormányzat februárban – a sajtón keresztül – egy kérdőívet juttatott el a miskolciakhoz, azzal a céllal, hogy nyilvánítsanak véleményt arról, szerintük milyen fejlesztések, programok segítenék elő a város jövőbeni fejlődését. Következő lehetőségként a fejlesztési javaslatok megvitatására az önkormányzat – az alábbi időpontokban – lakossági fórumokat szervez.Március 18. (kedd) 17 óra Diósgyőri Gimnázium (Kiss tábornok u. 42) Március 19. (szerda) 17 óra Rónai Ferenc Általános Iskola (Kassai u. 15.) Március 26. (szerda) 17 óra Munkácsy Mihály Általános és Művészeti Iskola (Szilvás u. 38.) Április 2. (szerda) 17 óra Miskolci Önkormányzat Konferencia terme (Petőfi u. 1-3.)

 • 2008-02-01 15:44 Párbeszéd Miskolc középtávú megújulásáért

  Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) készül Miskolcon. A Európai Unió a 2007-2013-as költségvetési ciklusban kiemelten kívánja támogatni a regionális központokat, fejlesztési pólusvárosokat. A források hatékony felhasználása érdekében azonban előírja, hogy az érintett települések rendelkezzenek olyan elfogadott alapdokumentummal, amely széles társadalmi alapokon meghatározza a város középtávú, területi szemléletű fejlesztési célkitűzéseit. 

Miskolc TV mai műsora

2021-02-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!