Megérkeztünk

2011-04-14 10:29Soós Péter Szerzők listája

Több szempontból. A tavaszi szezon kezdete előtt talán csak a legoptimistább szurkolók gondolták volna, hogy hat forduló után ledolgozzuk hátrányunkat a Nyíregyházával szemben, és újra nyílt lesz a bajnokság. Egy álom vált valóra – noha a nagy álom, a feljutás még odébb van –, és a lehető legjobbkor értük be pontszámban a nagy riválist: a keleti rangadó előtti fordulóban. Vasárnap irány a Nyírség!

Mint mindig, a diósgyőri szurkoló bizakodó, sohasem adja fel, az országban ezért is egyedülálló. A tavaszi rajt előtti ankéton azonban még talán ők is félve kérdezték meg, mik a célok 2011 nyaráig. A válasz pedig egyértelmű volt, némi kitétellel: a feljutás, ugyebár, ha bukik a Szpari, hiszen hétpontos előnye már-már elérhetetlennek tűnt. De hat forduló után mégis ott vagyunk, a dobogó tetején, köszönhetően a hibátlan teljesítménynek és a szabolcsiak pontvesztéseinek.

A téli erősítések ezúttal tényleg erősítések (szemben például a tavalyi „tűzoltókkal”): Vadász Viktor biztos pont a védelemben, a bolíviai Vicente Arze trükkjeivel, lazaságával nyűgözte le a publikumot, José Luque pedig minden meccsen, amin pályára lépett, jelentkezett gólpasszal (ötnél jár e tekintetben), emellett Debrecenben megszerezte első találatát is. A fiatalok megbízható „beugrónak” bizonyulnak, s a megmaradt magról se feledkezzünk meg, ők az eddigi sikerek alapjai. És persze Benczés Miklós vezetőedző, aki jó érzékkel nyúl a cserékhez, taktikai elemekhez, és hosszú idő után az ellenfelek retteghetnek, ha pontrúgáshoz jut a kapu közelében a DVTK.

NB II Keleti csoport, 22. forduló: Nyíregyháza–DVTK. Április 16. Első a Diósgyőr, második a Szpari. Nem csoda, ha a miskolci drukkerek órák alatt elkapkodták a nekik küldött jegyeket, s további ezret kellett igényelni, hogy – remélhetőleg – jusson mindenkinek, aki útra kel a Nyírségbe kiszurkolni a nagyon fontos három pontot. Rég látott invázióra készülnek a piros-fehérek, és kétség nem fér hozzá, ezúttal is meg fogják mutatni, kik a legnagyobbak.

Ha pedig kedvenceikre ráragad – és miért ne lenne így? – a fanatizmus, a minden áron győzni akarás, akkor óriási lépést tehetünk a nagy cél felé: irány az NB I! Gondoltuk volna ezt fagyos téli estéken?

Soós P.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.