Megjöttek a zsoldosok!

2010-10-19 00:00Soós Péter Szerzők listája

The Expendables - A feláldozhatók
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 103 perc, 2010

Itt vannak, megérkeztek, mindenkit megmentenek! Már a hazai mozikban is vetítik a The Expendables (A Feláldozhatók – khm…) című akciófilmet, melyben majd’ az összes hollywoodi hős megjelenik. Rajongók milliói várták Sylvester Stallone grandiózus művét, ahogy portálunk is már áprilisban „rákattant” a filmre.
Jason Statham, Sylvester Stallone, Jet Li, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Danny Trejo, Charisma Carpenter, Steve Austin, Randy Couture, David Zayas: a derék fiúk zsoldos katonákat játszanak, a történetről annyit, hogy egy dél-amerikai diktátor megbuktatására gyűjtötték őket össze. „Természetesen” csalás és árulás övezi kalandjukat, így a leglehetetlenebb helyzetekből kell kimenekülniük – de ha valakinek, hát nekik megy a túlélés.

Rendhagyó filmhez rendhagyó videó: előzetes helyett íme egy magyar szinkronos jelenet Bruce papával, a Kormányzóval, és magával, Syllel:Állítólag lesz folytatás, melyben van Damme, a hiányzók (Segal, Jackie Chan) egyike is szerepel!

Kolorádó Kid
színes, magyar játékfilm, 93 perc, 2009

No, egy újabb magyar alkotás, melyben elfelejtik végre az unalomig erőltetett, minden filmben megjelenő szereplőgárdát. Neveket nem említek, mindenki tudja, miről van szó… Kérdés, mire mennek nélkülük?
Kreuzer Béla lóverseny- és szerencsejáték-kedvelő rakodó 1959-ben csalárdmód jelentős nyereményhez jut a lovin, este a galerijével szórakozik, de a titkosrendőrség már a nyomában van. Élettársa, Iskiné információt ad a szórakozóhely mellékhelységében az őket megfigyelő nyomozónak; Kreuzert még az éjjel letartóztatják. Az előzetesben derül ki: politikai ügyben, a forradalom alatt vállalt szerepéért…Babák – Az első év (Bébé(s)/Babies)
színes, szöveg nélküli, francia dokumentumfilm, 79 perc, 2010

Thomas Balmes rendező négy kisbaba életének első évét mutatja be. A világ egymástól távoli részein járunk, Namíbia, Mongólia, Tokyo és San Francisco a helyszín, ahol nyomon követhetjük a csöppségek mindennapjait. Fejlett országok állnak szemben fejlődő országokkal. A meglepetés, hogy mind a négy gyerek hasonlóan kreatív és figyelmes, ugyanúgy fejlődik és tanul, a család anyagi helyzetétől és a társadalmi háttértől függetlenül.Ízek imák szerelmek (Eat Pray Love)
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 140 perc, 2010

Az esetek 99,99 százalékában fenntartásokkal, óvatosan nyúlunk olyan filmhez, mely könyv alapján készült – főleg, ha olvastuk is a művet. De mindig felkapjuk a fejünket, ha a sokak számára szépséges Julia Roberts, vagy a spanyol macho Javier Bardem szintű karakterek kapják a főszerepet. Nos, lehet, hogy ebből a filmből is csak a nevekre fogunk emlékezni.

Liz Gilbertnek mindene megvolt, amire a modern nőnek szüksége lehet, ám egy nap rájön, hogy egyikre sem vágyik. Arról viszont fogalma sincs, hogy mire van szüksége igazán. Egy csúnya válás után egy váratlan döntéssel elhagyja addigi élete biztonságos kereteit, és hosszú útra indul, hogy teste és lelke is megkapja, amire igazán vágyik…Soós P. / Port.hu

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.