Közélet

Király Viktorral, görögtűzzel, tűzijátékkal és P. Mobillal búcsúzott az ünnep

2014-08-30 22:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE varatado_tuzijatek_ml.jpg

Szombaton délelőtt tíz órától kínált látványosságokat a miskolciaknak, s az idelátogató. nagyszámú turistának a diósgyőri vár átadó ünnepsége. A programok között szerepelt esküvő, lufizás, légi-show, lovagi- és, gólyalábas bemutató, középkori hangulat-idéző, zene, tánc és még sok más különleges látnivaló. Este Király Viktorral, a P. Mobillal és nagyszabású tűzijáték-show-val zárult az ünnep.

Vélhetően több tízmillió fotó készült egyetlen napon a diósgyőri várról, hiszen a történelmi pillanatokat senki sem hagyta veszni. Ki lelkében, ki (szinte mindenki) telefonnal, vagy fényképezőgéppel örökítette meg a nap legszebb eseményeit.

varatado.jpg

Hat óra után két perccel a várárokban elkezdődött Király Viktor koncertje – nem költői túlzás, hogy még a várfalon is emberek lógtak, hogy lássák a sztárt. A diósgyőri vár este hét óráig volt látogatható, mert utána lezárták a készülő tűzijáték miatt – ez azonban senki kedvét nem szegte: még hét óra előtt is hosszú sor alkotta tömeg várta, hogy megnézhesse a megújult várat.

varatado_pmobil_koncert_ml.jpg

Azoknak, akiknek esetleg nem sikerült körbejárni a várat, nem kell aggódniuk, hiszen Kriza Ákos polgármester „megvendégel” mindenkit. Szeptember első napjától egészen az utolsóig minden miskolci lakcímkártyával rendelkező érdeklődő ingyenesen látogathatja meg a várat.Király Viktor fergeteges koncertje után nem volt más teendője a több ezres tömegnek: egyszerűen hátat kellett fordítani a színpadnak, hiszen szemközt, a várárok másik színpadán  az ExperiDance Táncszínház lépett színpadra, A király nevében című műsorával.

Fénypontokból, emlékezetes percektől túlfűtött nap volt ez, amelynek még a táncszínházi produkció után sem volt vége: a várfalról görögtűz, a bástyákról pedig tűzijáték robbant a miskolci éjszakába, este 10 előtt valamivel pedig az utolsó élmény vette kezdetét, zenélni kezdett a P. Mobil.

varatado_pmobil.jpg

A kihagyhatatlan élő koncert után bezárta kapuit a vár, de természetesen nem végleg. A várátadó ünnepség véget ért, de továbbra is mindenkit vár a vár – a miskolciakat szeptember végéig ingyenesen.

K. J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!