Közélet

Magyarországon csökkent a leginkább a nők munkanélkülisége

2014-08-30 18:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben júliusban a munkanélküliség, azon belül az állástalan nők aránya - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Az NGM közleményében idézték Szalai Piroskát, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztost, aki kiemelte: a munkanélküliség csökkenése alapján Magyarország az elmúlt hét hónapban ötször állt az első helyen a tagállamok sorrendjében.
    
A magyar adat mind a nők esetében, mind a teljes mutató alapján lényegesen kedvezőbb az EU-s átlagnál - tette hozzá.
    
Szalai Piroska szerint a munkanélküliség tavalyi és idei mérséklődésében jelentős szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a munkahelyvédelmi akcióterv tette lehetővé.
    
Az Eurostat pénteken közölte: az EU-n belül a munkanélküliség csökkenésében Magyarországon volt a legnagyobb javulás, igaz, az Eurostat jelentésében Magyarország mellett még csak a júniusi adat szerepelt, amely szerint egy év alatt 10,4 százalékról 8,1 százalékra esett a munkanélküliségi ráta.
    
Szalai Piroska az MTI kérdésére ezzel kapcsolatban hozzátette, igaz, hogy a jelentésben júniusi adat szerepel, de ennek oka az, hogy Magyarország háromhavi úgynevezett csúszó átlagolásos módszertannal küldi az adatokat az Eurostatnak.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!