Közélet

Az első héten két polgármester-jelöltet vettek nyilvántartásba

2014-08-29 19:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE valasztasi_iroda_140825ml_3.jpg

Péntekig a tízből két miskolci polgármesterjelölt leadott ajánlásait hitelesítette a helyi választási bizottság, illetve 35 egyéni képviselőjelölt lett hivatalosan is jelölt az első héten.

Hétfőn adta át a támogató aláírások gyűjtésére szolgáló íveket a jelöltállító szervezeteknek a helyi választási iroda, kedden pedig a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és mind a 20 egyéni képviselőjelöltje benyújtotta a szükséges számú, hitelesített aláírást. Így a választási bizottság döntése értelmében ők már hivatalosan jelöltként indulhatnak az október 12-ei önkormányzati választáson.

Kriza Ákos mellett két polgármesterjelölt-jelölt adta le péntekig az aláírásokat. Pásztor Albert, az MSZP, a DK és a Miskolci Lokálpatrióta Egyesület támogatottja szerdán vitte be az íveket, a választási bizottságnak, amely pénteki ülésén hitelesítette és nyilvántartásba vette. Nem vették azonban nyilvántartásba Váradi Gábort, a Magyarországi Cigánypárt jelöltjét, ugyanis az ajánlóívekről vagy a gyűjtő neve, vagy az aláírása hiányzott, így pedig az nem szabályos. Természetesen szeptember 8-a, 16 óráig van még ideje a hiányzó ajánlások begyűjtésére.

Ahogy a másik hét miskolci polgármesterjelölt-jelöltnek is, ők Rózsa Edit (Magyar Liberális Párt), Jakab Péter (Jobbik), Csontos Róbert (LMP), Kovács István (Munkáspárt), Kovács Attila (független), Sallai István (független), Suszter Márk Imre (független).

A húsz egyéni választókerületben igen változatos a kép. A Fidesz-KDNP-nek már minden jelöltjét nyilvántartásba vették. Azonban rajtuk kívül, más pártok jelölt-jelöltjei közül összesen csak 15-en adták le ajánlóíveiket péntekig. Pedig az egyéni képviselőjelölt-jelölteknek az adott körzet választói 1 százalékénak támogatását kell megszerezni az induláshoz, ez mindössze 60-70 aláírást jelent.

A 15 közül két Magyarországi Cigánypárti jelöltet a polgármester jelölthöz hasonló okok miatt nem vettek nyilvántartásba, a nyilvántartásba vett 13 jelölt közül egy a Jobbik, kettő a Munkáspárt, míg tíz az MSZP, DK, Együtt, Miskolci Lokálpatrióták színeiben lett jelölt.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-21 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!