Közélet

Versenyben Miskolc virágai

2014-08-29 20:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE viragos_fuggokert_140829ml_20.jpg

350 település verseng idén is a Virágos Magyarország címért. A hazai kertkultúra támogatása, bemutatása és népszerűsítése a célja a mozgalomnak, amihez idén Miskolc is újra csatlakozik. Az ország legvirágosabb városa és faluja képviseli majd Magyarországot az Európai versenyen. A megmérettetés 10 éve indult el, azóta 7 aranyérmet szereztek a legzöldebb magyar települések az európai mezőnyben.

Turisták fotózzák a lillafüredi függőkert virágait. A tavaly elkészült park most sosem látott színkavalkádban pompázik. A Virágos Magyarország Mozgalom 10 éve indult hazánkban. A környezetszépítő versenyen évente mintegy 350 település közül választják ki a legvirágosabb, legzöldebb és legélhetőbbet. Nem csak a növényeket pontozza a zsűri. Arra is kíváncsiak, az itt élők mennyire óvják és szépítik környezetüket.

viragos_fuggokert_140829ml_23.jpg

– Nem csak a virágok mennyiségét, hanem a szakszerűséget, a lakosságnak és a településnek az együttműködését, és egyedét is vizsgáljuk, azt már látjuk, hogy vannak olyan helyek, ahol a lakosság nagy-nagy szeretettel van a virágok iránt – mondta a Miskolc Televízió híradójának Petrekovich Perjés András, a Virágos Magyarországért Szervező Bizottság zsűritagja.Miskolc legszebb, a turisták által leglátogatottabb részeit nézte meg pénteken a mozgalom zsűrije. A közelmúltban több olyan zöld felületet is kialakítottak a városban, ami hozzájárul a sikeres versengéshez. Ilyen például a Patak utcai mélygarázs fölötti park, a Lillafüredi függőkertek vagy a Selyemréti strandfürdő.

viragos_fuggokert_140829ml_8.jpg

– A Selyemréti strandfürdőnél nézték azt is például, hogy milyen fákat ültettünk a strand területére, mekkorák a zöld területek, van e játszótér például. Aztán egy rövid belvárosi áttekintést kaptak a játszótereknek az állapotáról, utána a Diósgyőri Várba látogattunk el, a várfelújításnak az eredményeit nézték meg – mondta el Nagy Júlia, TDM menedzser.

A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája, mely 2014-ben az I. világháborús emlékhelyek környezetének gondozottsága. Hogy Miskolc képviselheti-e Magyarországot az Európai megmérettetésen, az ősszel derül ki.

T. E.
Fotó: M. L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-21 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!