Közélet

A keddi bumm után lassan gyűlnek az aláírások

2014-08-28 20:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Csütörtökön déli 12 óráig a tízből két miskolci polgármesterjelölt, és 33 egyéni képviselőjelölt adta le ajánlóíveit a helyi választási irodán. Döntés eddig kedden, a 21 Fidesz-KDNP jelölt esetében született. A többiek szerdán, illetve ma adták le ajánlóíveiket, a választási bizottságnak három napon belül kell döntést hoznia nyilvántartásba vételükről – tehát arról, hogy az ajánlások által jelölt-jelöltből igazán jelöltté válhatnak-e.

Hétfőn adta át a támogató aláírások gyűjtésére szolgáló íveket a jelöltállító szervezeteknek a helyi választási iroda, kedden pedig, ahogy azt hírül adtuk, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és mind a 20 egyéni képviselőjelöltje benyújtotta a szükséges számú, hitelesített aláírást. Így a választási bizottság döntése értelmében ők már hivatalosan jelöltként indulhatnak az október 12-ei önkormányzati választáson.

Kriza Ákos mellett csak egy polgármesterjelölt-jelölt adta le csütörtök délig az aláírásokat. Pásztor Albert, az MSZP, a DK és a Miskolci Lokálpatrióta Egyesület támogatottja szerdán vitte be az íveket, a választási bizottságnak 3 napon belül kell meghoznia döntését.

A másik nyolc miskolci polgármesterjelölt-jelölt – Rózsa Edit (Magyar Liberális Párt), Jakab Péter (Jobbik), Csontos Róbert (LMP), Kovács István (Munkáspárt), Kovács Attila (független), Sallai István (független), Váradi Gábor (Magyarországi Cigánypárt), Suszter Márk Imre (független) – valószínűleg még gyűjti az aláírásokat.

A húsz egyéni választókerületben igen változatos a kép. A Fidesz-KDNP-nek már minden jelöltjét nyilvántartásba vették. Azonban rajtuk kívül, más pártok jelölt-jelöltjei közül összesen csak 13-an adták le ajánlóíveiket csütörtök délig. Pedig az egyéni képviselőjelölt-jelölteknek az adott körzet választói 1 százalékénak támogatását kell megszerezni az induláshoz, ez mindössze 60-70 aláírást jelent. A 13 közül egyikük a Jobbik, ketten a Munkáspárt, a többiek az MSZP, DK, Együtt, Miskolci Lokálpatrióták jelölt-jelöltje.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!