Közélet

Nyilvántartásba vették az első jelölteket

2014-08-26 18:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Már döntött is a Fidesz-KDNP miskolci képviselőjelöltjeinek és polgármesterjelöltjének nyilvántartásba vételéről a választási bizottság kedd délután.

Az ajánlóíveket tegnap kapták meg a szervezetek, így a jelöltek egyetlen nap alatt összegyűjtötték és leadták a jelöltállításhoz szükséges ajánlás többszörösét. A 3 tagú Választási Bizottság mind a 20 választókerületben, mind a 20 képviselőjelöltet és Kriza Ákos polgármestert is hivatalosan nyilvántartásba vette.

A polgármester-jelöltséghez Miskolcon 500 aláírást kell összegyűjteni. Az egyéni képviselőjelölteknek pedig az adott körzetben a választók legalább 1 százalékénak támogatását kell megszerezni az induláshoz. Ez 60-70 aláírást jelent. Az önkormányzati választáson is lehetőség van több jelölt támogatására.

Az aláírások hitelességet a helyi választási iroda ellenőrzi, ha ez megtörtént, akkor tud döntést hozni a bizottság a jelöltek nyilvántartásba vételéről. Nem szükséges minden aláírás hitelességét ellenőrizni, azt elég addig elvégezni, amíg a szükséges számú aláírás meg nincs.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!