Közélet

Önkormányzati választás - elkezdődött a kampány

2014-08-24 14:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Elkezdődött a kampány. Szombattól hivatalosan is buzdíthatnak az önkormányzati választáson induló jelöltjeik támogatására a pártok. A jelöltállításhoz támogató aláírásokra van szükség. Az ajánlóíveket hétfőn vehetik át a jelölő szervezetek a Választási Irodában. A választási értesítőket augusztus 25-ig kézbesíti a posta az arra jogosultaknak.

A polgármesterjelöltséghez Miskolcon 500 aláírást kell összegyűjteni. Az egyéni képviselőjelölteknek pedig az adott körzetben a választók legalább 1 százalékénak támogatását kell megszerezni az induláshoz. Ez 60-70 aláírást jelent. Az önkormányzati választáson is lehetőség van több jelölt támogatására.

Az ajánlóívek kiosztása hétfőn kezdődik. Az aláírásokat pedig a helyi választási irodában gyűjtik és ellenőrzik majd, ha minden ajánlás érvényes, a jelöltet nyilvántartásba veszi a választási bizottság. A jelöltállítás szeptember 8-án, délután négy óráig tart. Ez után elkészítik majd a szavazólapokat. Sokan már a napokban megkapták az értesítést arról, hogy melyik szavazókörben szerepelnek a választási névjegyzékben.

Aggódniuk viszont még azoknak sem kell, akik nem kaptak ilyen levelet. A választási értesítőket ugyanis augusztus 25-ig kézbesíti a posta. Az országban több, mint 8 millióan kapnak értesítést arról, hogy hol voksolhatnak október 12-én, ebből 130 ezren Miskolcon. Ők nem csak az elmarad értesítők után érdeklődhetnek a Választási Irodánál. A Polgármesteri Hivatalok ügyfélszolgálatán intézik az átjelentkezéseket is, ha valaki a lakóhelyétől távol szeretne voksolni, de mozgóurnát is itt lehet kérni. Arról is adnak felvilágosítást, hogy hol vannak akadálymenetes szavazófülkék.

A pártok hétfőtől kezdhetik gyűjteni a jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat. – A jelöltállítás azzal kezdődik, hogy nyilvántartásba vetetik magukat a jelöltek. Kivéve a független jelöltet. Ezt követően ajánlóívet igényelnek a választási irodától. A választási iroda a hétfői naptól fogja kiadni a jelöltek számára az ajánlóívet. Az ajánlóíven aláírások gyűjtenek a választóktól a jelöltek – mondta el a Miskolc Televíziónak Csiszár Miklós, Miskolc város jegyzője. 

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-21 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!