Közélet

Ünnepel az állatkert

2014-08-23 13:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolci_allatkert_140823_vcs_04.jpg

Megnyitásának 31. évfordulóját ünnepli a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Az ország egyik legrégebbi hagyománnyal rendelkező állatkertjének helyén már a XIV. században is vadaskert állt, amit még Nagy Lajos király alapított. Szombaton egész nap családi programokkal és látványetetésekkel várják a kilátogatókat.Finom almával várták a gyerek az állatokat, a csalogatásban a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gondozói segítettek. Előkerültek a telefonok és fényképezőgépek is, a macik például egészen közel mentek, az almáért.
A gyűrűsfarkú makinál pedig a banán a nyerő. Hozzájuk az állatkert látogatói is bemehettek.  Volt rénszarvasetetés a kerítésen innen, és kúszósül etetés a kerítésen túl – mozgalmasan telt a péntek délután a miskolci vadasparkban.

A szombati nap pedig még több programot tartogat. 31. születésnapját ünnepli a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. És bár az állatkertek között a legfiatalabb a miskolci, a park mégis több évszázados hagyománnyal rendelkezik.

miskolci_allatkert_140823_vcs_15.jpg

– Ezzel a 31 évvel hazánk legfiatalabb állatkertje vagyunk és mégis több mint 300 éves hagyománnyal rendelkezünk, hiszen a feljegyzések szerint itt már Nagy Lajos király korában 300 évvel ezelőtt is vadaskert működött – mondta el a Miskolc Televíziónak Krajnyák Zoltán, zoo-pedagógus.

Kezdetben alig pár tucat állattal büszkélkedhetett a park, ahol most már mintegy 700 állat van. Az elmúlt években született kis kenguru, kúszósül, vadmacska, láma, dávid szarvas és teve is. A legfiatalabb kétpúpúnak viszont még nincs neve, a látogatók nevezhetik el, a szombati születésnapi családi nap részeként.

miskolci_allatkert_140823_vcs_36.jpg

A névadón kívül szombaton interaktív látványetetéssel, állatbemutatókkal, állati arcfestéssel, élő zenés táncházzal és számos meglepetésekkel várja az állatkert a látogatókat még egész nap.

S. N.
Fotó: Végh Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!