Közélet

Jelentősen nőtt a tűzoltói pálya iránti érdeklődés

2014-08-22 10:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Szeptember elsején indul el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálata szervezésében a rendészeti szakközépiskolákban az új rendszerű, moduláris tűzoltó szakképzés ötödik üteme. A felkészítés november elejétől a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folytatódik – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Mint írták, a beosztott tűzoltói feladatok ellátására legalkalmasabbak kiválasztása érdekében a lehető legszélesebb körből merítettek. A területi katasztrófavédelmi szervek megkeresték a műszaki irányultságú középiskolákat, a munkaügyi központokat és a helyi médiumokban felhívást tettek közzé. Az érdeklődők számára nyílt napot szerveztek a tűzoltó-parancsnokságokon, tájékoztató előadásokat, pályaválasztási tanácsadást tartottak.

A tűzoltói pálya iránti érdeklődés jelentősen megnőtt, míg korábban négy-ötszörös volt a túljelentkezés, addig a most szeptemberben induló szakképzés kilencven helyére több mint tízszer ennyien jelentkeztek. A felvételi eljárás részeként lebonyolított fizikai alkalmassági vizsgálatokon a jelentkezők több mint hatvan százaléka felelt meg, kicsivel több, mint egyharmaduk tudta teljesíteni a pszichikai vizsgálat követelményeit, az egészségügyi követelmények jelentette szintet tízből négy ember ütötte meg. A kilencszázötven jelentkező több mint egynegyede felelt meg a követelményeknek.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy aki megkezdi tanulmányait a tűzoltó szakképzésen, az általában meg is szerzi a végzettséget, eddig mindössze tizenegyen hagyták abba menet közben a tanulást.

A korábban meglehetősen széttagolt, meghatározóan helyi szinten végrehajtott tűzoltószakképzés központosításával a képzés egységessé vált, ez pedig biztosítéka a rendvédelmi, katasztrófavédelmi és tűzoltási szakmai feladatokra történő megfelelő felkészítésnek.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-06 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!