Közélet

Folyamatosan bővít a Bosch Miskolcon

2014-08-14 13:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE orban_bosch_110922_ja_31.jpg

Miskolci megjelenése óta gyakorlatilag folyamatosan bővít a Bosch, amely tavaly szeptemberben újabb 80 fős létszámnövelést jelentett be. Októberben napvilágot látott a hír, hogy a vállalatcsoport Miskolcra telepíti át az önindítógyártás nagy részét is 2018-ig, a hildesheimi üzeméből. A Bosch Miskolcon ekkor már 4000 embert foglalkoztatott. A beruházásokat elősegítette, hogy a magyar kormány júliusban stratégiai megállapodást kötött a magyarországi Bosch-csoporttal, mely ekkor tíz leányvállalattal és 8500 munkavállalóval volt jelen Magyarországon.

Novemberben újabb bejelentés érkezett: a cég a fa- és felületmegmunkáló elektromos szerszámok gyártásával és fejlesztésével tervezi bővíteni a termelést 2014 második felétől a miskolci kéziszerszámgyárában. A faipari szerszámok gyártásának és fejlesztésének áttelepítésével 2016 végéig a miskolci gyár 320 új munkahellyel bővül. Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch-csoport kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a bővítés nem jár építkezéssel, a meglévő épületeken belül el tudják helyezni az új gyártókapacitást.

Nagy lépés volt, hogy 2014 márciusában Miskolcon kezdte meg működését a Bosch új Indítómotor és Generátor Fejlesztési Központja. A technológiák és szolgáltatások szállítója 2017-ig összesen kétmillió euró értékű beruházást tervez végrehajtani a cégcsoport miskolci autóipari gyárához tartozó új fejlesztési központban. A tervek szerint a mérnöki tevékenységek folyamatos bővítésének köszönhetően 2016-ig a jelenleg 40 fős osztály létszáma több mint a duplájára emelkedik majd.

A munkahelyek fejlesztésének „előszobáját”, az oktatást is fejleszti a cég: a növekvő tanulói létszám miatt csaknem négy és félszeresére növeli tanműhelyének területét a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. A bővítést, illetve az oktatási helyszín felszerelését valamivel több mint 120 millió forinttal támogatja a kormányzat a Nemzeti Foglalkoztatási Alapon keresztül.

A Bosch miskolci autóipari gyára 2011-ben indította gyakorlati képzési programját és tanműhelyét, ám akkor csak 200 négyzetméternyi hely állt rendelkezésükre. Ez egy 12 fő befogadására alkalmas elektronikai és egy gépészeti tanműhely kialakítását tette lehetővé. A növekvő tanulói létszám miatt azonban nagyobb, csaknem 900 négyzetméteres lesz az oktatási helyszín.

minap.hu
Fotó: minap.hu archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!