Közélet

Nagy siker volt a Baranta tábor Miskolcon

2014-08-11 17:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE baranta2.jpg

Hatalmas sikert aratott idén a Baranta tábor, a Bárczay-kúria udvarán. A magyar műveltséghez szervesen tartozó régi kézműves mesterségektől egészen a mai napig is fejlődő magyar mozgáskultúrára épülő harcművészetig, a barantáig voltak foglalkozások. Utóbbi egyben a magyar életformára is neveli gyerekeket.

Az első nap délutánján a táborozó gyermekek agyagból körtemuzsikákat készítettek Visi Judith keramikus vezetésével, ami mellett baranta foglalkozásokkal, néptánccal, népdaltanulással gazdagították tudásukat.

– A csodálatosan telt egyhetes baranta táborunkat jó magyar szokás szerint a miskolci ősfákkal árnyékolt Bárczay-kastély udvarán egy közösen bográcsban főzött és elfogyasztott gulyáslevessel zártuk. Sok visszajelzést kaptuk – nagy örömünkre – a gyermekektől, hogy jó lenne még két hétig folytatni ezt a tábort – mondta Rápóti-Fekete Mónika.

baranta_tabor_14.jpg

Volt még ezen kívül nemezelés, szövés, rovásírás-tanulás, amit Szelei Kis Kinga tanított a kis barantásoknak. Pénteken házi versenyt szervezett a Nimród Baranta Miskolc csapata, ahol a heti anyagból vizsgázhattak a jövőbeli barantások: öv birkózásból, magyar szablyavívásból, íjászatból, íjászpárbajból, népdaléneklésből, túraismeretekből, akadálypályából (dobócsillagokkal célba találás, ügyességi próbák, nyilazás álló és térdelő helyzetből álló célra) – ezek még felnőtteknek is nagy próbatételt jelentenének. A verseny izgalmait a gyerekek végül a Barlangfürdőben pihenhették ki.

minap.hu
Felső képünk illusztrációAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!