Közélet

Tovább bővült a rendészet járműállománya

2014-08-07 17:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rendeszet_uj_auto_140807_ja_14.jpg

Két új Dacia Dusterrel gazdagodott a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MÖR) gépparkja. Az autók kulcsait Kriza Ákos polgármester adta át Vincze Csaba igazgatónak csütörtökön, a rendészet telephelyén. Az autókkal még hatékonyabbá válik a MÖR munkája.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet 2013. április 1-jei megalakulásakor összesen három Volkswagen Borával végezték feladatukat a munkatársak. Vincze Csaba szerint azonban már a kezdetekkor látszott, hogy az alakulási létszámhoz, illetve a kiszélesedő feladatkörhöz nem elegendő a rendelkezésre álló járművek száma.

rendeszet_uj_auto_140807_ja_7.jpg

– A 2013. május 11-ei városnap alkalmából Kriza Ákos átadott a rendészet számára két Dacia Duster terepjárót, amellyel jelentősen könnyebbé vált elsősorban a külterületek ellenőrzése, azok megközelítése. Időközben jelentősen emelkedett a feladatok száma, és ehhez a közgyűlés döntése alapján jelentős létszámemelés is párosult, a korábbi 90-ről 138 főre – emlékeztetett az igazgató.

Hozzátette: az átvállalt közbiztonsági feladatok és az állampolgári igények szükségessé tették újabb járművek beszerzését, ezért vásároltak egy Opel Vivaro típusú mikrobuszt csapatszállítási feladatokra, valamint egy ©koda Rapid típusú személygépkocsit, amelyek jelentősen segítenek a rendészet mozgásában.

rendeszet_uj_auto_140807_ja_9.jpg

– Szükség lett azonban a fokozott kül- és belterületi jelenlét biztosításához, a megnövekedett létszám mozgatásához és nem utolsó sorban a reagálási idő jelentős csökkentéséhez újabb két terepjáró beszerzése. Ezzel – illetve a folyamatban lévő plusz egy gépkocsi beszerzésével –jelentősen lerövidül a rendészek reagálási ideje, a közterületen töltött órák száma, az intézkedések gyorsasága, valamint a megelőzés – magyarázta Vincze Csaba.

A kibővült járműparknak köszönhetően jóval gyorsabban jutnak el a területekre, de lehetővé válik az egy-egy adott helyszín visszatérő ellenőrzései közötti idő nagymértékű lerövidülése is. Végezetül kiemelte, az állampolgárok szívesen fordulnak hozzájuk problémáikkal akár személyesen, akár telefonon.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!