Közélet

Öreg autó nem vén autó!

2014-08-02 14:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE veteran_auto_verseny_140802ml_13.jpg

Büszkeségeik ügyességét is összemérték szombaton reggel a Veteránautók- és motorok IX. Miskolci Találkozója – Lévai György Emléktúra résztvevői az egyetemen, aztán „keresztben” végigautózva a városon egy napra elhagyták Miskolcot. Estére viszont visszatérnek, és vasárnap kiállításon fogadják az oldtimerek rajongóit.

veteran_auto_verseny_140802ml.jpg

Nincs szervokormány vagy -fék, tehát tekerni, taposni kell rendesen, ha az ember egy veteránautót irányít. A légkondicionálást is a két oldalt letekert ablak biztosítja – de akinek a kényelem a legfontosabb, az vegyen új autót. Akinek viszont a különleges hangulat, az élmény, az bátran vágjon bele, sokféle jóval meghálálják a gondoskodást az évtizeddel ezelőtt gyártott modellek!

veteran_auto_verseny_140802ml_4.jpg

Szombaton a miskolciak csak „kivonulásukat” láthatták, hiszen az egyetemi ügyességi és tájékozódási verseny Kazincbarcikán folytatódott, majd az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyhoz kirándultak a többségében OT-s rendszámú kocsikkal. Vasárnap délelőtt (reggel 8-tól délután 2-ig) azonban újra Miskolcon sorakoznak fel, a hagyományoknak megfelelően a Herman Ottó Gimnázium sportcsarnokában.

veteran_auto_verseny_140802ml_12.jpg

A kiállítás kísérőrendezvényeinek is köszönhetően az egész család számára izgalmas lehet. Bár itt kevésbé érvényesül a férfi-női „leosztás”. Ha a motorháztető alatti titkok nem is, az a hölgyeket is elvarázsolja, ahogy ezeken a sportos vagy/és elegáns formákon, a különleges íveken megcsillan a fény.Cs. M.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!