Közélet

Salkaházi program: nem fordultak hitelért a kormányhoz

2014-07-28 16:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Közleményben reagált a miskolci Városháza Bartha György MSZP-s önkormányzati képviselő „Szavazatvásárlás hitelből” címmel tartott sajtótájékoztatójára. A közleményben leszögezik: a Salkaházi programot Miskolc pénzügyeinek, gazdaságának rendbetétele után indították el, a támogatás kifizetéséhez, Bartha György állításával ellentétben, nem fordult a városvezetés hitelért a kormányhoz.

Mint írják: „A miskolci fideszes városvezetés számára 2013-ig a legfontosabb feladat a korábbi, 2002-2010 között regnáló MSZP-s önkormányzat által felhalmozott 36 milliárdos hiány rendezése, Miskolc város pénzügyi-gazdasági helyzetének rendbetétele volt. Településünkön a Salkaházi programhoz hasonló kezdeményezések elindítására, ilyen adósságállomány mellett, 2014-ig egyszerűen nem volt lehetőség.

Városunk vezetése a három esztendős pénzügyi-gazdasági konszolidáció után kezdhette el Salkaházi program néven azt a támogatási rendszert kidolgozni, amely most már évről-évre segítséget jelenthet majd azoknak, akik egy életen át tisztességgel dolgoztak, akik részt vállaltak Miskolc felépítésében, fejlesztésében, akik munkájukkal hozzájárultak városunk fejlődéséhez.

A Salkaházi Sára program első lépéseként idén, 2014-ben egyszeri 10 ezer forintos támogatást juttatunk el nyugdíjasainknak. A 10 ezer forintos támogatás teljesen adómentes.
A támogatás kifizetéséhez, Bartha György állításával ellentétben, nem fordult a városvezetés 500 millió forintos hitelért a kormányhoz.

A városi költségvetés átcsoportosítására volt ahhoz szükség, hogy az egyszeri támogatások 2014. szeptember 17-től zökkenőmentesen kifizethetők legyenek a miskolci nyugdíjasok számára” – hangsúlyozza a Városháza közleménye. 

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!