Közélet

Holnap záporok, a hétvégén kánikula

2014-07-24 16:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A kiadós csapadékot okozó légörvény távolodik tőlünk, mögötte változó nedvességtartalmú, egyre melegebb levegő érkezik fölénk délnyugat felől.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodájának előjelzése szerint éjjel időnként megnövekszik a felhőzet, futó zápor, zivatar eleinte még előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá válhat. Reggelre általában 14 fokig csökken a hőmérséklet.

Holnap napközben változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, de zápor, zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá válhat. Délutánra 28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fronthatás nincsen térségünkben. Nagyon erős UV-B sugárzás várható, ezért a déli, kora délutáni órákban ajánlott elkerülni a napon való tartózkodást.

A hét végén az ország nagy részén már ismét kánikula várható, sok napsütéssel. Szombaton csak elvétve, vasárnap délutántól viszont ismét gyakran kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra. A jövő héten csak kevés napsütés várható, többnyire felhős időnk lesz kiadósabb esővel, záporokkal, zivatarokkal. Az ország nagy részén visszaesik a nappali felmelegedés mértéke, de ott, ahol kisüt a nap, délután még elérheti a 30 fokot a hőmérséklet. Csapadékos, fülledt idő várható.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-04 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!