Közélet

Nyílt nap a csillagvizsgálóban

2014-06-30 09:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Július 4-én 20.30-tól újabb nyílt napot tart a Dorottya utcai Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló, ahol az iskolai nyári szünidő alatt a szakköri foglalkozások szünetelnek. A Kis-, illetve a Nagy Medve Csillagászati Szakkörre legközelebb szeptember 5-én várják az érdeklődőket.

A széles nagyközönség számára a csillagvizsgálóban minden hónap egy kijelölt pénteki napján, az esti órákban ismeretterjesztő előadással egybekötött távcsöves bemutatást, ún. nyílt napot tartanak a csillagvizsgálóban.

A program során először egy rövid ismeretterjesztő előadást tartanak a csillagvizsgáló munkatársai valamilyen aktuális csillagászati, űrkutatási témában, amit – amennyiben az időjárás is engedi – távcsöves megfigyelés követ a csillagvizsgáló nagytávcsövével. A megfigyelés során több égitestet is bemutatnak.

A programot egyébként az időjárástól függetlenül mindig megrendezik, annyi módosítással, hogy rossz idő esetén a távcsöves megfigyelés elmarad, azonban magát a nagytávcsövet mindig bemutatják. A program teljes időtartama kb. 1,5-2 óra.

Az iskolai nyári szünidő alatt a szakköri foglalkozások szünetelnek. A következő szakköri foglalkozást – Kis,- illetve Nagy Medve Csillagászati Szakkör – szeptember 5-én tartják meg.

További információk a csillagvizsgáló honlapján olvashatók.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!