Közélet

Rövidített, ám hatékonyabb képzés

2014-06-24 17:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE blathy_projekt_140624_ja_6.jpg

Több mint féléves projektet zárt kedden a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola. A szeptemberben indult program célja többek között az volt, hogy átalakítsák, s ezáltal hatékonyabbá tegyék a technikusképzést az iskolában.

velenyak_140624_ja.jpgEgy TÁMOP-pályázatnak köszönhetően 15 és fél millió forintot nyert tavaly a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola. Az összeget azért kapták, hogy átalakítás, hatékonyabbá tegyék a szakképzést. Szeptemberben el is kezdődött a projekt. Az akkori 9. évfolyam négy osztálya elkezdte az új technikusi képzést, amely 4 +1 éves.

A projektzárót kedden tartották az intézményben, ahol Velenyák János iskolaigazgató a kezdetekre emlékezett, s szólt az elmúlt időszak változásairól. A projekt lényege volt, hogy az érintett diákok négy év alatt az ágazati szakképzést kapják meg villamosipari, elektronikai, informatikai területen, majd az ötödik, végzős esztendőben speciális, adott szakmát érintő elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítsák el.

A felmenő rendszerben, négy osztállyal, erősáramú elektrotechnikus, automatikai technikus, infokommunikációs hálózattelepítő és -üzemeltető, valamint informatikai rendszergazda képzéseket indítottak, s 18 pedagógus is részt vett a projektben. A résztvevők tanulmányutakra mentek, de emellett a támogatást eszközbeszerzésre, tananyag-kidolgozásra, bachmann_karoly_140624_ja.jpgtanmenetkészítésre, kiadványok szerkesztésére, s szakmai továbbképzésekre fordították.

A projekt eredményeiről, tapasztalatokról a program szakmai vezetője, Bachmann Károly szólt részletesen, a szakközépiskola diákjai pedig ünnepi műsort adtak.  

minap.hu

Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!