Közélet

Nyílt nap a Csanyikban

2014-06-06 16:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE erdeiisk_140606_fkcs_16.jpg

Nyílt napot tartott pénteken a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola, ahol több száz gyerek és idős együtt töltötte a napot. A cél a tanulás és a játék volt, kint a szabadban.

Az ügyességi feladaton kívül játékosan tanulhattak az iskolások, például a baglyokról. A gyerekek azt mondják, olyanról is hallottak, amiről eddig nem.Az idősek miskolci nyugdíjas klubokból érkeztek, s nekik is tartogatott meglepetéseket a nyílt nap, melyre több mint kétszázan érkeztek. Az Erdészeti Erdei Iskola egyik célja az, hogy az idősek és fiatalok együtt szórakozzanak.

erdeiisk_140606_fkcs_6.jpg

– Az alapvető iskolai tananyag kiegészítő lehetőségét ajánljuk. Nagyon sok ismeret, ami a magyar erdőkkel kapcsolatos, nem lehet benne ugyanis az iskola programjában, mi ehhez szeretnénk nyújtani egészséges, szabad levegőn eltöltött, szabad ég alatti „tantermet” – mondta Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályának vezetője.

A vendégek megismerkedhetett az erdészek, vadászok és a természetvédők munkájával, bemutatkozott az Országos Erdészeti Egyesület, de különleges lekvárokat vagy szörpöket is vásárolhattak az érdeklődők.

S. N.
fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!