Közélet

„A város fejlődése nagyban múlik az Önök munkáján…”

2014-06-02 21:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE pedagogusok_koszontese_140602_vcs_21.jpg

Pedagógusnapi ünnepséget rendezett hétfőn Miskolc önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerülete a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában, ahol elismeréseket is átadtak. Kriza Ákos polgármester az ünnepségen kiemelte, Miskolc fejlődése nagyban függ a pedagógusok munkájától. Az iskolákban szerzett tudás színvonala fejlesztési lehetőséget, munkahelyteremtést rejt magában.

pedagogusok_koszontese_140602_vcs_32.jpg

Több száz óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógus tette tiszteletét a hétfői ünnepségen, ami a Himnusz közös eléneklését követően Ravasz László református püspöktől származó szövegidézetekkel vette kezdetét, melyet az ünnepségnek helyt adó szakközépiskola diákjai mondtak el. Az eseményen mások mellett jelen volt Kiss Gábor alpolgármester, Ragályiné Hajdú Zsuzsanna tankerületvezető, valamint önkormányzati képviselők, a polgármesteri hivatal és a megyei kormányhivatal munkatársai – és természetesen a régió oktatási-nevelési intézményeinek vezetői, pedagógusai.

pedagogusok_koszontese_140602_vcs_13.jpg

Kriza Ákos
ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, a pedagógusi pálya „életre szóló elkötelezettség”, mely állandó felkészültséget, szakmai fejlődést, valamint alkalmazkodást igényel a megváltozott követelményekhez, a megváltozott szervezeti felépítéshez. – Nem kis felelősség az elvárásoknak mindig eleget tenni. Teljes embert, teljes odaadást, erőt és kitartást kíván – emelte ki Kriza Ákos.

A városvezető szólt arról is, ma már megszokott tény, hogy az iskolák kikerültek az önkormányzat fenntartásából. - Nem tagadom, sajnáltam, hogy – úgy mondjam – távolabb kerültünk egymástól, de a szakmai alapokon meghozott döntést természetesen elfogadtuk. Ugyanakkor remélem tapasztalták, hogy az állami fenntartás mellett is felelős gazdái voltunk és leszünk is az intézményeknek. Folytatjuk az oktatási-nevelési intézményeink felújítását – hangsúlyozta Miskolc polgármestere.

pedagogusok_koszontese_140602_vcs_12.jpg

Elmondta, az óvoda-felújítások után folytatják az iskolaépületek korszerűsítését is. Így a Bársony-Hunyadi Általános Iskola felújítását, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola egyenként fél milliárd forintos korszerűsítése is ebbe a sorba tartozik. – Itt mondom el azt is, városfejlesztési stratégiánk része, hogy a következő Európai Uniós költségvetési ciklusban az energetikai fejlesztéseink kiterjednek az oktatási intézményekre is – jelentette ki a városvezető.

Kriza Ákos elmondta, büszkék arra, hogy a városban olyan az intézmények fenntartói hálózata, ami kielégíti a helyi társadalmi igényeket, s kellő súllyal van jelen az egyházi oktatás is Miskolcon. Ugyanakkor külön gondot fordítanak továbbra is az oktatás színvonalának emelésére. A polgármester kiemelte az oktatási laborfejlesztéseket. Hangsúlyozta, büszke rá, hogy a város oktatási vezetése az országban az elsők között tudott olyan megállapodást kötni egészségügyi, szociális és kulturális intézményekkel, amelyek a közösségi szolgálat kötelező 50 órájának társadalmilag hasznos, a nevelés célja szerint pedig eredményes kitöltését szolgálja.– Miskolci pedagógusok! A város fejlődése nagyban múlik az önök munkáján. Az iskoláinkban szerzett tudás színvonala fejlesztési lehetőséget, újabb munkahelyek megteremtését rejti magában. A város leendő felelős polgárai az önök diákjai, akik sokat tehetnek majd a városunkért. Kívánom, hogy hitük és bizalmuk pályájuk és tanítványaik iránt továbbra is töretlen maradjon, hogy diákjaik élete, sorsa továbbra is igazolja, hogy munkájuk eredményes volt. Szakmai kitüntetésük mellé fogadják elismerésemet emberi kiállásukért, erkölcsi tartásukért – zárta köszöntőjét Miskolc polgármestere.

Az ünnepi szavakat a Miskolc-diósgyőri Óvoda Stadion Sporttagóvoda nagycsoportosainak zenés, táncos műsora követte, majd a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek átadása következett. Az emlékérem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható egyik szakmai elismerés. Azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.

pedagogusok_koszontese_140602_vcs_29.jpg

A kitüntetett az adományozást igazoló okiratot és érmet kapott Kriza Ákostól. Az emlékérmeket követően Ragályiné Hajdú Zsuzsanna és a polgármester átadták a miniszteri elismerő okleveleket is. Idén két pedagógus vehette át mindkét elismerést: Hidegné Tóth Julianna, valamint Kurucz Katalin, mindketten a nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusai.  

K. I.

Fotó: V. Cs.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!