Közélet

Újra kertészek lehetnek a kicsik

2014-05-28 15:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ötödik alkalommal is várják a kis kertészeket – közvetlenül az óvodák jelentkezését. Csütörtökön újra meghirdette Kertész leszek elnevezésű pályázatát a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, amelyhez idén is csatlakozott az önkormányzat.

A csütörtöki megnyitóünnepségen ezúttal is felhívták az óvodavezetők figyelmét arra, hogy a gyermekek szemléletformálása kiemelten fontos. A szemléletformáló kezdeményezést második alkalommal is támogatja a város. Idén Pfliegler Péter alpolgármester 600 nárcisz- és 300 tulipánhagymát adott át a programban résztvevők intézmények vezetőinek.

kertesz_leszek_140528_ja_12.jpg

A város 2013 óta támogatja a kezdeményezést. Pfliegler Péter elmondta, a városzöldítés kiemelten fontos, melyhez hozzájárul az óvodák számára kiírt pályázat is.

– Számos olyan lehetőség, segítség van, amely mind egy célt szolgál. A partfalak, tűzfalak zöldítése. A körülbelül 2-3 héttel ezelőtt meghirdetett Magyarország legszebb balkonja, balkonkertje pályázatunk is. A cél, hogy Miskolc zöldüljön, szépüljön, s mindannyiunk számára kedvezőbb, élhetőbb város lehessen – mondta.

kertesz_leszek_140528_ja.jpg

A megyei népegészségügyi szakigazgatási szerv pályázatának célja ötödik alkalommal sem változott. A legfőbb szempont, hogy a gyerekek környezettudatos magatartása kialakuljon, ezzel a fenntartható fejlődés biztosítva legyen.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!