Közélet

„Érted, Bence!”

2014-05-27 21:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rakaczki_dvtk-vasas-120526ml_42.jpg

Miskolc Város Sportjáért Díjat adományoztak posztumusz Rakaczki Bencének, a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának.

„Érted, Bence!” „Gyógyulj meg mielőbb!” „Rakaczki, jövőre már neked rúgjuk a gólokat, jobbulást!” Százával, ezrével érkeztek az üzenetek Miskolcra szerte az országból, a nagyvilágból, Ferencvárostól La Coruñán át vissza Borsodig. Az egész ország megmozdult, hogy vért adjon Bencének. Mindenki ott segített, ahol tudott. Az FC Barcelona és a Real Madrid játékosai siettek segítségére csapattársa, Francisco Gallardo közreműködésével. Aztán jött az AC Milan, a Manchester City és az Arsenal is. Mindenki Bence mellett volt, mindenki a gyógyulását várta, remélte. Azt, hogy visszatérjen a DVTK kapujába. És ő is bízott, bizakodott, küzdött, ahogy a pályán.

Aztán egy szörnyű januári délutánon, 16-án egyvalamiről kezdett el szólni minden Diósgyőrben és a futballvilágban: Bence elvesztette a földi mérkőzést, a mennyei pályákon véd tovább, Puskás Ferencék mögött.

Egy példakép hagyott itt minket. Egy olyan ember, aki 19 éves korára ikonná vált ezrek szemében, aki példát mutatott emberségből, hitből, kitartásból, s még megannyi jó tulajdonságot tárt fel előttünk. Arról, hogy miként és hogyan kellene élünk. Megmutatta, milyen embernek, jó embernek lenni.

Rakaczki Bence 1993-ban született Miskolcon. Kisgyermekkorától futballozott, 8 esztendős volt, amikor elindult ígéretes pályafutása a Miskolci Sportiskolában, majd végigjárta a DVTK-ban a korosztályos csapatokat, a ranglétrát.

2012 májusában valóra vált sportolói álma: 19 évesen a diósgyőri klub címeres mezében futhatott ki a szentélybe a mérkőzés előtt, az ő nevével kezdődhetett a csapata összeállítása.

rakaczki_kegyelet_140117ml_41.jpg

Egyből megszerették, megkedvelték és elismerték a mindig mosolygós fiút, aki a bravúrok bemutatásával csak tovább nőtt a szurkolók szemében.
A sors kegyetlensége, hogy csupán a Pécs, a Honvéd, a Haladás és a Vasas labdarúgói tapasztalhatták meg az NB I-ben: rettegett saját nevelésű kapusa van a DVTK-nak.

A bajnokság után leukémiát diagnosztizáltak Bencénél. 2013 februárjában csontvelő-átültetést hajtottak végre, amely időlegesen sikeresnek bizonyult. Szervezete végül mégis feladta a küzdelmet. Másnap este megemlékezést szerveztek a diósgyőri stadionban, ahol 2000 ember gyűlt össze. Pótolhatatlan veszteség érte a klubot, a várost, a sportot. De elfeledni sosem fogjuk. Példaképünk lett, s emberi tulajdonságait sem feledhetjük – valamennyien csak tanulhatunk Bencétől.
Bencétől, aki a lehető legtöbbet tette Miskolc sportjáért…

Soós Péter
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!