Közélet

Roma fórum a kilakoltatásokról

2014-05-16 13:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ciganyforum_140515_fkcs_1.jpg

Lakossági fórumot rendezett a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat csütörtökön a vasgyári 100-as középiskolában. A témát természetesen a kilakoltatások adták, az önkormányzat képviselője mellett jelen voltak az önkormányzati rendészet és a MIK Zrt. munkatársai is.

Váradi Gábor, a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, a telepek felszámolásának örülnek, az viszont, hogy abban az esetben kapnak az ott élők „lelépési pénzt”, ha Miskolcon kívül vásárolnak ingatlant, felháborodást keltett. – Amikor azonban a városvezetésnél jártunk, megnyugodtunk, azt mondták, akaratán kívül senkit sem fognak eltávolítani – mondta, hozzátéve, hogy a nemzetiségi önkormányzat szerdán közgyűlését tartotta, ahol nyilatkozatott tettek. „A nyilatkozat szerint a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat egyetért a felszámolással, de nem ért egyet a bűnbakkreálással. Ezért lakóközösségekben képviseleteket hozunk létre” – fogalmazott.

ciganyforum_140515_fkcs_11.jpg

A polgármesteri hivatal részéről Kovács Zsolt kabinetvezető-helyettes elmondta, a félreértések miatt feszültség alakult ki. – A városvezetés csak a párbeszédben hisz. Az első rémhír az volt, hogy mindenki ki lesz lakoltatva. Ez nem igaz – hangsúlyozta. – „Aki igényt tart 1,5-2 millió forintra, csak Miskolcon kívül vásároljon ingatlant”. Ez nem kötelező. Nem „deportálásról” van szó. Ez csak egy ajánlat, egy lehetőség. Nem kötelező élni vele – tette hozzá, majd szólt arról, hogy a számozott utcákat érintő probléma sem kezelhető egyben. Mindegyik utca különböző, egyedi esetek vannak. 230 család él itt, hozzávetőleg a fele MIK-es lakásban lakik, s egyharmada 100 ezres tartozásokat halmozott fel. – Nem lesz erőszakos kilakoltatás, de párbeszéd nélkül nem megy. Ahhoz pedig, hogy ilyen mértékű tartozás összejöjjön, az kell, hogy valaki körülbelül öt évig ne fizessen – hangsúlyozta a kabinetvezető-helyettes.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!