Közélet

Csupán a téli foglalkoztatás ért véget április végén

2014-05-08 10:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozmunkabantakarit_120719_be2.jpg

A téli foglalkoztatás sorozata ugyan véget ért, de a hagyományos foglalkoztatás tovább folytatódik – hétfőn 339 fővel indult, ami tovább bővül majd, és a START munkaprojekt sem áll meg Miskolcon.

Április 30-án ért véget a téli foglalkoztatási programsorozat Miskolcon. Kiss Gábor alpolgármestertől megtudtuk, hogy május 5-én, hétfőn 339 fővel elindult a hagyományos közfoglalkoztatás, s a létszám tovább bővül.

– A téli foglalkoztatás véget ért. A munka mellett fontos, hogy a résztvevők az iskolapadba is beülhettek, amelynek segítségével képezhették magukat, kompetenciafejlesztésben is részt vettek, ezzel is növelve esélyüket a munkaerő-piacon. A hagyományos közfoglalkoztatás pedig hétfőn elindult, s május 12-én a jelenlegi létszám tovább bővül – mondta az alpolgármester, majd kitért a START munkaprogram előnyeire is, hiszen annak segítségével a közterületeket takarították a résztvevők, vagy éppen a csatornatisztításban vettek részt, s az útjavítási munkákat is megkönnyítették.

Ez a projekt is tovább halad a maga útján, s többek között mezőgazdasági tevékenységet is végeznek majd a foglalkoztatottak, mint megtudtuk, például az Agrokultúra fóliasátraiban lesz munka bőven.

K. J.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!