Közélet

Minden a szülésről, születésről és azon túl

2014-05-05 16:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE holdam_szuleteshet_140505ml_13.jpg

A hagyományoknak megfelelően, az anyák napjához kapcsolódva idén is megrendezi a születés hetét a Holdam Egyesület. Május 5–10. között változatos programokkal várják Miskolcon a kismamákat, és mindenkit, aki érdeklődik a nőiséget és az anyaságot érintő változatos kérdések iránt. A programok egész héten tartanak, és végül szombaton, a Mamamérfölddel zárulnak – ez nem más, mint egy nemzetközi megmozdulás, mely az anyaságot és a családokat ünnepli rendhagyó módon.

Hétfőn 10 órakor vette kezdetét a hét programja, az egyesület Weidlich udvari székhelyén klasszikus témával: Váradi József szülész-nőgyógyász és Kovács Istvánné Ica bába Kórházban háborítatlanul címmel tartott előadást. Ezek után szó volt az őssejtekről, a különböző alternatív menstruációs eszközökről, a várandósságról és szülésről az újmedicina, a biologika fényében éppúgy, mint a lélek egyensúlyáról.

holdam_szuleteshet_140505ml_01.jpg

Május 6-án, kedden is egész nap várják az érdeklődőket. Reggel negyed 9-től a gyakorlaton lesz a hangsúly – Iyengar jógával kezdenek, majd következik a csecsemő- és kisdedelsősegély, később a szoptatás kerül előtérbe. Délután pedig kreatív stresszkezelés, szomatodráma-foglalkozás és KapcsolatDinamika – testtudatos csoportfoglalkozás várja a magukkal tudatosan foglalkozni kívánó nőket.

holdam_szuleteshet_140505ml_08.jpg

A programok egész héten tartanak, és végül szombaton, a Mamamérfölddel zárulnak – ez nem más, mint egy nemzetközi megmozdulás, mely az anyaságot és a családokat ünnepli rendhagyó módon. Az elkötelezett résztvevők 1 mérföldet (összesen 1609 métert) sétálnak, hogy felhívják a figyelmet az édesanyák társadalmi szerepére. Magyarország idén hatodszor, Miskolc ötödször vesz részt a nagy közös sétában, amire május 10-én, szombaton délelőtt várják az érdeklődőket, hogy együtt induljanak az Erzsébet térről az Avasi kilátóhoz.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-05 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!