Közélet

Kisdiákok a szent pápa – az ember életéről

2014-05-05 14:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 2janospal_papa_elete_140505_vcs_05.jpg

II. János Pál pápa tiszteletére, szentté avatása alkalmából hirdetett dramatikus versenyt az egri egyházmegye katolikus általános iskolásainak a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda. A pápa nagyon szerette a fiatalokat, nagy figyelmet fordított az ifjúságra is, ezért is tartják fontosnak, hogy minél jobban megismerjék tevékenységét.

2janospal_papa_elete_140505_vcs_01.jpg

Tizenkét iskola csapata, mintegy 150 kisdiák mutatta be hétfőn, a miskolci Szent Imre Általános Iskolában rövid zenés, táncos, dramatikus, bábos vagy verses jelenetét, amelyben a napokban szentté avatott II. János Pál pápa életét dolgozták fel.

2janospal_papa_elete_140505_vcs_02.jpg

– Nagy adomány, hogy még az életünkben szentté avatnak egy olyan embert, aki gyakorlatilag személyes ismerősünk volt. Fontos, hogy a gyerekek is minél jobban megismerjék életét és munkásságát – mondta az ötlet eredetéről Kovácsné Nikházi Eleonóra, a szervező iskola igazgatója.

2janospal_papa_elete_140505_vcs_08.jpg

A diákok produkcióját rangos zsűri értékeli. Az előadáshoz készült, annak témáját bemutató illusztrációkat pedig kiállítják az iskola aulájában.

minap.hu
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!