Közélet

Újra a lyukói közbiztonságról

2014-04-22 15:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A lyukói közbiztonság helyzetét kritizálta keddi sajtótájékoztatóján Jakab Péter, jobbikos önkormányzati képviselő. A Fidesz miskolci szervezete reagálásában hangulatkeltéssel vádolta a radikális pártot, s felhívta a figyelmet a közbiztonság érdekében eddig tett lépésekre, a felelős gondolkodásra.

Jakab Péter sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 125 lyukói telektulajdonos levélben kért segítséget a városvezetéstől és személyesen tőle is. „A betelepített családok pokollá teszik az életüket: a gyerekeket lopni küldik, komplett házakat bontanak el, nem fizetnek a közüzemi szolgáltatásokért, mélyszegénységük ellenére mélynyomós hifi berendezésekkel lármázzák fel a vidéket” – fogalmazott a képviselő.
Jakab Péter szerint a Fidesz és az MSZP „törvények fölé helyezte a lyukói mélyigénytekeneket”, mindkét párt 150 milliós felzárkóztató programot szavazott meg a renitensek számára. A politikus jelezte: a Jobbik a közeljövőben újabb „törvényszembesítő” bejárásra fog indulni a városrészben.

xx xx xx

„A miskolci Jobbik képviseletében Jakab Péter önkormányzati képviselő mai sajtótájékoztatóján is csak a bajt keverte: sumák módon cigányozott egyet, valamint össze-vissza vádaskodva keltette rossz hírét városunknak. Fent nevezett önkormányzati képviselő a nagy nyilvánosság előtt, például a tényeket messzire elkerülve hagyta figyelmen kívül azokat az intézkedéseket, amelyeket a jelenlegi városvezetés tett és tesz primitív handabandázás helyett a közbiztonságért” – írta reagálásában Soós Attila a miskolci Fidesz szervezet szóvivője.
„A Jobbikos képviselő úgy tett, mintha még sohasem hallott volna arról, hogy a FIDESZ-KDNP építette ki városszerte, így Lyukóvölgyben is, egyik első intézkedéseként az úgynevezett összevont hatósági ellenőrzések rendszerét. Ez az új bűnmegelőzési rendszer, a miskolci Jobbikot és a baloldali; liberális jogvédőket kivéve, az egész lakosság tetszését, támogatását elnyerte már mindenütt a városban – emelte ki Soós Attila.

„Mai sajtótájékoztatóján a Jobbikos képviselő úgy tett, mint ha nem tudná, hogy a Kriza Ákos vezette önkormányzat a miskolci rendőrséget megerősítette anyagiakban, személyi állományában. Ennek egyik eredménye a Lyukóban létrehozott körzeti megbízotti iroda. Tavaly áprilistól pedig az önkormányzati rendészet létrehozásával, ebben a városrészben is naponta járőröznek lovas és gyalogos mezőőrök is.
Természetesen még lehetne folytatni a sort. Lehetne és kellene is normális párbeszédet folytatni arról, hogy még milyen sok a közös teendőnk a város és benne Lyukóvölgy közbiztonsága érdekében. Lehetne és kellene is párbeszédet folytatnunk minderről, de a miskolci Jobbik szervezete ma sokadik alkalommal bizonyította, hogy számára a handabanda, a bajkeverés, a hangulatkeltő cigányozás a fontos; ezt tudják, ezt csinálják immáron hosszú hónapok óta. Felelősen véleményt mondani, pláne felelősen várost vezetni azonban sokkal többet jelent ennél” – zárta közleményét Soós Attila.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-06-26 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!